ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Το κουτί της Πανδώρας

Το κουτί της Πανδώρας

Εφιάλτης για το πολιτικό σύστημα της χώρας έχει γίνει η λίστα Λαγκάρντ και τα ευρήματα της εισαγγελικής έρευνας από τη διασταύρωση των στοιχείων της και κυρίως από τη σύγκριση της λίστας που έφτασε πριν από μία εβδομάδα στην Ελλάδα και αυτής που είχαν από το 2011 στα χέρια τους ο Παπακωνσταντίνου και μετά ο Βενιζέλος και την πήγαιναν από γραφείο σε σπίτι και τούμπαλιν, χωρίς όμως να την εμφανίζουν στον ελληνικό λαό.

Είναι η πρώτη φορά που τα στελέχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αγωνιούν γιατί δεν ξέρουν τι θα προκύψει από αυτό το κουτί της Πανδώρας που περιέχει ο φάκελος που έστειλαν οι δύο Οικονομικοί Εισαγγελείς στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αυτός με τη σειρά του τον έστειλε στη Βουλή.

Ήδη όλοι μιλάνε σήμερα για κάποιον «μη ενεργό» πολιτικό που πιάστηκε να «κλέβει οπώρας» με τεράστιες καταθέσεις στην ελβετική τράπεζα, που όμως δεν έχουν δηλωθεί στη φορολογική του δήλωση και στο πόθεν έσχες.

Αλλά το μείζον πολιτικό ζήτημα που θα το βρούμε μπροστά μας τις επόμενες μέρες δεν περιορίζεται στον ένα και «εκτός δράσης» πολιτικό.

Αλλού βρίσκεται ο εφιάλτης για τα δύο κόμματα εξουσίας. Γιατί υπάρχουν και άλλα ονόματα αν όχι πολιτικών, πάντως πολιτικών στελεχών, οικονομικών στυλοβατών των δύο κομμάτων, διαφόρων «κομματόσκυλων» και αρκετών βολεμένων ημετέρων και συγγενών τους, που τους εκθέτει ανεπανόρθωτα η λίστα Λαγκάρντ.

Και γιατί υπάρχουν και σοβαρές ενδείξεις για «παρέμβαση» κάποιου χεριού στην πρώτη λίστα που είχε παραλάβει ο Γ. Παπακωνσταντίνου σαν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

Δηλαδή –για να λέμε τα πράγματα χωρίς περιστροφές- έχουν σβήσει κάποια ονόματα από τη λίστα που κυκλοφορούσε το 2011 μεταξύ ΣΔΟΕ, υπουργείου Οικονομικών και οικίας Βενιζέλου. Αυτά λένε οι δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Και εδώ κρύβεται η μεγάλη βόμβα, αν τελικά υπάρχει και εκραγεί.