ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Γιατί το '13 θα είναι καλύτερο από το '12

Γιατί το '13 θα είναι καλύτερο από το '12

Η πρώτη ημέρα του 2013 είναι Τρίτη. Δηλαδή Τρίτη και 13, ο συνδυασμός της απόλυτης γρουσουζιάς για τους προληπτικούς. Ας αφήσουμε όμως τις προλήψεις και την παραμυθολογία και ας δούμε κατάματα την πραγματικότητα.

Μπορεί να με πουν πάλι κάποιοι «τρελό του χωριού»-αλλά εγώ πιστεύω ότι το 2013 θα είναι πολύ καλύτερο από το 2012.

Δύσκολο ναι. Οδυνηρό, με αυξημένη ανεργία, με λιγότερα λεφτά για όλους μας ναι. Αλλά μαζί με όλα αυτά τα μαύρα και τα πρώτα μικρά βήματα για να βγούμε στο πρώτο φως μιας καλύτερης ζωής, τουλάχιστον για τα παιδιά μας. Για να συναντήσουμε την καινούρια και υγιή Ελλάδα που μας περιμένει.

Αφού σταθήκαμε όρθιοι το 2012, γιατί να μην κάνουμε το πρώτο βήμα εξόδου από την κρίση το 2013, καθώς έχουμε γλιτώσει και έχουμε αφήσει πίσω μας όλα αυτά που μας μάτωσαν τη χρονιά που φεύγει.

Να σας θυμίσω πόσα βαρίδια και θανάσιμες παγίδες του 2012 αφήνουμε πίσω μας και δεν τα παίρνουμε μαζί μας στο 2013.

Γλιτώσαμε την κόλαση της επιστροφής στη δραχμή. Δεν γίναμε τελικά Αργεντινή- όπως ονειρευόταν ο σύντροφος Αλέξης. Επιτέλους τα λαμόγια τύπου Λούα-Λούα (Λαυρέντης Λαυρεντιάδης) άρχισαν να μπαίνουν στη φυλακή. Ξαφνικά μας αγάπησε η Αγκέλα. Εκεί που πηγαίναμε για πτώχευση μας χώνουν 52,5 δις. Και κυρίως γλιτώσαμε οριστικά από Γιωργάκηδες, Θόδωρους, Παπάκ (Γ. Παπακωνσταντίνου), Μπιρμπίληδες και Πεταλωτήδες.

Και προσωπικά το ευχαριστήθηκα πολύ που κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες που πόνταραν στην πτώχευση της Ελλάδας έχασαν τις περιουσίες τους και το «παπαγαλάκι» τους, αυτός ο πληρωμένος μαλάκας που διακήρυσσε παντού και με κάθε τρόπο ότι η Ελλάδα έχει καεί, ο περίφημος Ρουμπινί, για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε πόσο ανίκανος και άχρηστος οικονομολόγος είναι.

Πάμε λοιπόν γερά και δυνατά για τη νέα Ελλάδα του 2013. Και αν κάποιοι με λένε τώρα «τρελό του χωριού» που γράφει ότι το 2013 θα είναι καλύτερο από το 2012, η δική μου απάντηση είναι ότι «από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια».

Εδώ θα είμαστε και στις 31 Δεκέμβρη του 2013 για να τα ξαναπούμε.

Καλή χρονιά να έχουμε και πάνω από όλα να έχουμε την υγειά μας.