ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ε ρε Τρόικα που μας χρειαζόταν…

Ε ρε Τρόικα που μας χρειαζόταν…

Ο Άκης φυλακή. Ο Λούα-Λούα (Λαυρεντιάδης) και διάφορα άλλα καλά παλληκάρια που κατάκλεβαν τη χώρα, μέσα και αυτοί. Ο Παπακωνσταντίνου ένα βήμα πριν τον Κορυδαλλό -αν τεκμηριωθούν όλα αυτά που τον κατηγορούν. Διάφοροι Βωβοί και ΣΙΑ καλούνται να πληρώσουν τώρα όσα δεν πληρώνανε για πολλά χρόνια σε Εφορίες, Ταμεία κ.λπ. αλλιώς τα σίδερα της φυλακής είναι για τους λεβέντες.

Άρρωστες επιχειρήσεις και διάφορα λαμόγια που ζούσαν με τραπεζικά δάνεια (που συνήθως δεν επέστρεφαν) κατεβάζουν τώρα ρολά γιατί δεν μπορούν χωρίς δανεικά και αγύριστα να σταθούν στα πόδια τους.

Και όλη αυτή η σαπίλα που ζούσε με τζιπ Cherokee μεταξύ Εκάλης και Μυκόνου, μην πληρώνοντας το ΦΠΑ, τις υποχρεώσεις της σε ασφαλιστικά ταμεία και συχνά τρώγοντας μέχρι και τους μισθούς των εργαζομένων της, καταρρέει τώρα στην αθλιότητα και τη μιζέρια, όπου κανονικά ανήκε.

Και κάπου εκεί γεννιέται το ερώτημα: Όλα αυτά δεν συνέβαιναν τα τελευταία 20-30 χρόνια; Όλα αυτά δεν τα ήξεραν οι διάφοροι Πρωθυπουργοί, υπουργοί, εξουσιαστές, τραπεζίτες και κρατικοί παράγοντες; Όλα αυτά δεν τα ξέραμε όλοι μας; Και τα ανεχόμασταν, για να μην πω ότι μερικοί τα υπέθαλπαν κιόλας, γιατί κάτι τσιμπολογούσαν και αυτοί.

Δηλαδή -και αυτό είναι το χειρότερο που μπορώ να σκεφτώ- μας χρειαζόταν μία εφιαλτική Τρόικα-δράκουλας για να «ισιώσει» η Ελλάδα;

Δηλαδή ο κάθε Λούα –Λούα και Παπακ (Παπακωνσταντίνου) αν δεν υπήρχε η «βίτσα» του Τόμσεν και του Μαζούχ θα συνέχιζαν ανενόχλητοι τη δράση τους?

Αυτό είναι ένα εφιαλτικό ερώτημα που αφορά πια όλους μας.