ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Εξαιρούνται οι σκαφάτοι!

Εξαιρούνται οι σκαφάτοι!

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν με το νέο φορολογικό – φοροκλεπτικό νομοσχέδιο που ψήφισε άρον - άρον η Βουλή.

Το βράδυ της Παρασκευής στο νομοσχέδιο υπήρχε διάταξη που καθιέρωνε φόρο πολυτελούς διαβίωσης για όσους είχαν σκάφη αναψυχής άνω των 6 μέτρων με συντελεστή 5 έως 10% επί της αντικειμενικής δαπάνης για το σκάφος τους.

Πολύ σωστό μέτρο γιατί αν έχει σκάφος πάνω από 6 μέτρα, σημαίνει ότι είσαι «φορτωμένος» και άρα μπορείς να πληρώσεις κάτι παραπάνω από τον άλλο που δεν έχει να φάει.

Αυτά Παρασκευή βράδυ. Τρεις ημέρες αργότερα (Δευτέρα βράδυ) έρχεται στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο χωρίς να υπάρχει η διάταξη για να πληρώσουν οι «σκαφάτοι».

Τι είχε συμβεί; Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ζήτησε την απόσυρση της διάταξης γιατί επεξεργάζεται λέει την καθιέρωση ενός νέου φόρου σε όσα σκάφη πλέουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και αν καθιερωνόταν και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης αυτό θα σήμαινε διπλή φορολόγηση.

Οπότε τη γλίτωσαν οι «σκαφάτοι». Έτσι, απλά έγιναν τα πράγματα. Δηλαδή πληρώνει φόρο μέχρι και ο άνεργος αλλά ο σκαφάτος τη γλιτώνει..., μέχρι νεωτέρας.

Ποιας νεωτέρας; Για να δούμε τώρα αν και πότε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα βάλει... μελλοντικό φόρο στους σκαφάτους.

Γελοιότητες ή προστασία πάλι των ημετέρων; Προφανώς και τα δύο.