ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Η δικαίωση ενός «τρελού»

Η δικαίωση ενός «τρελού»

Το θεωρώ ανόητο για έναν δημοσιογράφο να γράφει για τις όποιες επιτυχίες του. Ας αφήσουμε τους άλλους να τις λένε.

Αλλά δεν μπορώ σήμερα που υπάρχει και επίσημη ενημέρωση της κυβέρνησης από τους Νορβηγούς που έκαναν έρευνα για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε Ιόνιο και Κρήτη, ότι τα πρώτα αποτελέσματα μιλούν για μεγάλα και πλούσια κοιτάσματα, δεν μπορώ να μην γράψω σε όλους αυτούς που με έβγαζα τρελό, γραφικό και ψεύτη όταν πριν από τέσσερα χρόνια πρώτος ξεκίναγα τις εκπομπές για την ύπαρξη των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, δεν μπορώ, λοιπόν, να μην τους γράψω το γνωστό: «Και τώρα μπορείτε να πάτε να γ…».

Ναι έτσι χυδαία και αγοραία θέλω να τους το πω γιατί έτσι χυδαία και αγοραία με αντιμετώπιζαν τότε από τη Βουλή (περίπτωση Πάγκαλου) μέχρι και τις έγκυρες εφημερίδες και μεγαλοδημοσιογράφους που σήμερα κόπτονται και παρουσιάζουν σαν δική τους ανακάλυψη την ύπαρξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Δεν περίμενα φυσικά ούτε μπράβο και συχαρίκια γιατί τη δουλειά μου έκανα σαν δημοσιογράφος που ερευνά μεγάλα θέματα της ελληνικής κοινωνίας.

Και όπως έχει πει ο μέγας Μπέρνταντ Σω ο δημοσιογράφος είναι ο σκύλος της κοινωνίας που όταν γαβγίζει πρέπει να τον ακούμε.

Είμαι ευτυχής γιατί εκείνο το γάβγισμα που ξεκίνησα πριν από τέσσερα χρόνια στο πολύπαθες Alter έγινε η αφορμή να μπει μπρος η μηχανή ανακάλυψης πετρελαίου και φυσικού αερίου στο ελληνικό υπέδαφος.

Αυτό το γεγονός είναι και η δικαίωση ενός «τρελού» και γραφικού δημοσιογράφου, όπως κάποτε τότε ηλίθιοι με χαρακτήριζαν.