ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Φτάνει πια: Θέλουμε μία νέα Ελλάδα

Φτάνει πια: Θέλουμε μία νέα Ελλάδα

Πιστεύω ότι ο δημοσιογράφος δεν είναι μόνο για να φωνάζει, να καταγγέλλει παρανομίες, να περνάει από τα γεγονότα σαν παρατηρητής και μετά να συνεχίζει το δρόμο του στο επόμενο γεγονός.


Ο δημοσιογράφος πρέπει και να δημιουργεί θέματα, και να προκαλεί συζητήσεις και αναζητήσεις, και να συνεργάζεται με τον πολίτη στο χτίσιμο ενός καινούριο καλύτερου κόσμου.

Όλοι στην Ελλάδα νιώθουμε ότι το πολιτικό σύστημα που μας κυβερνά με τους συγκεκριμένους πολιτικούς βρίσκεται υπό κατάρρευση. Η δημοκρατία μας πνίγεται στις αναθυμιάσεις προνομίων των πολιτικών, μιας ασύστολης ασυλίας σε κάθε παρανομία τους, με ένα εκλογικό νόμο συχνά άδικο και με μία οικογενειοκρατία στα κόμματα που μέχρι τώρα δεν άφηνε να αναδειχθούν νέες δυνάμεις.

Αυτές τις μέρες ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κ. Γ. Σούρλας, κυκλοφόρησε μία μελέτη του με τον τίτλο «Για ένα νέο πολιτικό σύστημα» και στο βιβλίο αυτό περιέχονται τολμηρές προτάσεις και φρέσκιες ιδέες για το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Από τη Δευτέρα το newsbomb.gr δίνει τη μάχη για τη μεγάλη αλλαγή προβάλλοντας τις προτάσεις του Γ. Σούρλα και με τη δική μου επιμέλεια ανοίγει ένας πλατύς διάλογος με όλους εσάς, τους φίλους του newsbomb.gr, γιατί πράγματι δεν πάει άλλο: για μια καλύτερη δημοκρατία πρέπει να αλλάξουμε πολιτική και πολιτικούς.