ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Περιττή πολυτέλεια οι 300 στη Βουλή

Περιττή πολυτέλεια οι 300 στη Βουλή

Ξέρω πολλούς συνταξιούχους που βρήκαν αποκούμπι στη Βουλή και έγιναν βουλευτές για να έχουν και ένα καλό μεροκάματο.


Ξέρω πολλούς βουλευτές που κάνουν 15 και 20 μέρες να πατήσουν το πόδι τους στη Βουλή. Ξέρω πολλούς βουλευτές που έχουν μετατραπεί σε εμπόρους ψήφων με ρουσφέτια και βολέματα ψηφοφόρων τους για να επανεκλεγούν, συναγωνιζόμενοι σε «προσφορές» πολιτικούς τους αντιπάλους στην ίδια εκλογική περιφέρεια.

Και βλέπω –όπως όλοι μας- μία βουλή που συχνά λειτουργεί με 3-4 βουλευτές παρόντες.

Κάπου εδώ μπαίνει το ερώτημα: τι μας χρειάζονται οι 300 όταν η ελληνική Βουλή των 10 εκατομμυρίων πολιτών μπορεί άνετα να λειτουργεί και με σωστή εκπροσώπηση όλων των Ελλήνων, με 200 μόνο βουλευτές;

Γιατί πρέπει δηλαδή να μας κοστίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως οι 300 όταν η «δουλειά» γίνεται και με 200.

Από σήμερα και όλη την εβδομάδα βάζουμε για συζήτηση το θέμα αυτό της μείωσης του αριθμού των βουλευτών κατά 100, που περιέχεται στο βιβλίο του κ. Γ. Σούρλα «Για ένα νέο πολιτικό σύστημα».

Και φυσικά περιμένουμε τις απόψεις σας και τις προτάσεις σας για να τις δημοσιεύσουμε συνεχίζοντας έτσι για δεύτερη εβδομάδα ένα δημόσιο διάλογο στο newsbomb.gr που θέλει να κάνει πραγματικότητα ένα όνειρο όλων των Ελλήνων: να αποκτήσουμε ένα υγιές πολιτικό σύστημα και μία υγιή δημοκρατία πέρα από διαφθορά, διαπλοκές και σκάνδαλα.