ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Οι δημοσιογράφοι ψηφίζουν σήμερα

Οι δημοσιογράφοι ψηφίζουν σήμερα

Σε μέρες δύσκολες και σκοτεινές για όλους τους δημοσιογράφους –λόγω της απεργίας στην ΕΡΤ, της ανεργίας 50-60% στον κλάδο, της αλλοπρόσαλλης στάσης των συνδικαλιστικών ηγετών μας στο θέμα του κλεισίματος της δημόσιας τηλεόρασης και της πανδημοσιογραφικής απεργίας διαρκείας που συζητείται και που σίγουρα βάζει σε κίνδυνο τη δουλειά συναδέλφων σε «αδύναμα» ΜΜΕ που δεν μπορούν να αντέξουν το κλείσιμό τους ούτε για μερικές μέρες, γίνονται σήμερα και αύριο οι εκλογές για τη νέα διοίκηση στην ΕΣΗΕΑ.


Με αριθμό μητρώου στην ΕΣΗΕΑ 764 (από τους 7.000 περίπου εγγραμμένους σήμερα) αναπόφευκτα είμαι πια από τους παλιότερους στο σωματείο μας, κάτι σαν «γκουρού» του επαγγέλματος και άρα μπορώ να πω μία κουβέντα παραπάνω, όχι σαν συμβουλή και καθοδήγηση αλλά σαν επισήμανση του ζητούμενου από όλους μας σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές.

Έξαλλες φωνές, κομματικά «οργανέτα» ακραίες απόψεις, νεροκουβαλητές συμφερόντων πολιτικών ή οικονομικών, τεμπέληδες και φοβισμένοι είναι ό,τι πρέπει να αποφύγουμε σε αυτές τις εκλογές. Στο επάγγελμα έχει πέσει πυρηνική βόμβα. Ναι όλοι κοντά στους επαγγελματικούς αγώνες. Ναι να μείνουμε μέχρι τέλους στο πλευρό των συναδέλφων της ΕΡΤ που πετιούνται στο δρόμο, ναι να προασπίσουμε την αξιοπρέπειά μας και την ελεύθερη έκφραση.

Αλλά να ξέρουμε παράλληλα ότι κάθε υπερβολική χρήση του όπλου της απεργίας οδηγεί μαθηματικά και στο κλείσιμο κάποιων ΜΜΕ.

Και μην ξεχνάμε ότι κάποιοι από τα αφεντικά ευκαιρία ψάχνουν για να κλείσουν τα «μαγαζιά». Και γιατί περισσεύει το αίμα στο δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας και δεν μπορούμε να δώσουμε άλλο.