ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ή τώρα ή ποτέ

Ή τώρα ή ποτέ

Σήμερα όλη την ημέρα θα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο με τον πρωθυπουργό για να βρούνε λύσεις για το θέμα της άρσης των πλειστηριασμών πρώτου ακινήτου, τα 12.500 ονόματα για τους υπό απόλυση ή μετακίνηση δημοσίους υπαλλήλους και για τα νέα φορολογικά μέτρα.

Θα είναι μέγιστο λάθος όμως αν δεν πάρουνε αποφάσεις μίας συνολικής αλλαγής στάσης απέναντι στην τρόικα τώρα που η Ελλάδα έχει δύο τεράστια πλεονεκτήματα:

  1. Τον πλεονασματικό προϋπολογισμό που θα εμφανιστεί τέλος του 2013.
  2. Την ισχυρή γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας σε μία φλεγόμενη ανατολική Μεσόγειο.

Τώρα ή ποτέ αντί να προσφέρει κεφάλια ανθρώπων και σπίτια κλεισμένα από κατασχέσεις η κυβέρνηση πρέπει να πει το μεγάλο «όχι» στην τρόικα χρησιμοποιώντας τα δύο της μεγάλα όπλα:

  1. Η απειλούμενη κοινωνική έκρηξη που θα οδηγήσει σε πολιτικό χάος την Ελλάδα εάν εφαρμοστεί ένας σκληρός νόμος οριζόντια για τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας.
  2. Όταν η Μεσόγειος φλέγεται και οδηγούνται σε εμφύλιο Αίγυπτος και Λιβύη, όταν υπάρχει εμφύλιος ήδη στη Συρίας και η Τουρκία είναι αυτή τη στιγμή η πιο ανασφαλής χώρα του ΝΑΤΟ, τότε η Ελλάδα πρέπει να χρησιμοποιήσει προς τους δανειστές της το τεράστιο πλεονέκτημα που έχει της πιο ασφαλούς χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τώρα θα φανεί αν αυτή η κυβέρνηση έχει την δύναμη και την αποφασιστικότητα να σηκώσει το ανάστημα της Ελλάδας απέναντι σε όλους αυτούς που μας καταδικάζουν στην αφάνεια.