ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Μπράβο κ. Σόιμπλε

Μπράβο κ. Σόιμπλε

Αυτό που οι δικοί μας και Βρυξέλλες προσπαθούν να κρύψουν, να κουκουλώσουν και να στρογγυλέψουν ότι και καλά η Ελλάδα έχει μπει στο δρόμο της εξόδου από τα δανεικά και ότι το 2014 θα μπορέσει να βγει στις αγορές και να βρίσκει χρήματα χωρίς μνημόνια και εξαναγκασμούς της τρόικας, ήρθε και τα γκρέμισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος είπε επιτέλους χθες θαρραλέα και χωρίς πολιτικούς συμβιβασμούς την αλήθεια:

Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ούτε το 2014 να βαδίσει μόνη της χωρίς δανεικά, δεν θα την δεχθούν στο εμπόριο του χρήματος και για να ζήσει χρειάζεται νέο πακέτο βοήθειας, άρα νέα δάνεια, νέα μέτρα, νέα μνημόνια και παράταση της αιχμαλωσίας της στις δαγκάνες της τρόικας.

Καθαρές και ρεαλιστικές κουβέντες από ένα Γερμανό πολιτικό που δεν θέλει να κοροϊδεύει ούτε τον γερμανικό ούτε τον ελληνικό λαό. Και βγάζει στη σέντρα Μέρκελ και Στουρνάρα που ο καθένας για τους δικούς του λόγους μας παραμυθιάζουν ότι το 2014 θα μπορεί να υπάρχει η Ελλάδα χωρίς να δανείζεται.

Η Μέρκελ το κάνει αυτό για να πάρει τις εκλογές στη Γερμανία σε ένα μήνα και ο Στουρνάρας το κάνει προφανώς για να μας κοιμίσει.

Αλλά «το σεντόνι δεν βγαίνει», όπως ξέρουν όλοι όσοι γνωρίζουν τα σωστά νούμερα της ελληνική οικονομίας.

Ας σταματήσουν πια να μας παραμυθιάζουν. Δεν πάμε πουθενά έτσι. Ή νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους πρέπει να γίνει (που δεν θα το κάνουν όμως γιατί έτσι θα θιγούν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι) ή νέο πακέτο στήριξης (όπως βεβαιώνει τώρα ο Σόιμπλε) που σημαίνει νέα δανεικά, νέα μνημόνια και νέα δυστυχία.