ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

H θεία Μέρκελ θα είναι πάντα εδώ

H θεία Μέρκελ θα είναι πάντα εδώ

Αφήνεις ένα καλό πελάτη να σου φύγει; Άμα βρεις την αγελάδα που βγάζει γάλα την αφήνεις να σου ψοφήσει; Απλοϊκά ερωτήματα προς ναυτιλομένους στην άγρια θάλασσα της ελληνικής οικονομίας.

Δηλαδή όταν η Γερμανία κερδίζει 40 δισ. ευρώ τον χρόνο παρέχοντας δάνεια στον φτωχό ευρωπαϊκό Νότο, ηλίθια είναι να μην κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και να την αρμέγει τα επόμενα 20-30 χρόνια;

Απλά λόγια, πειραιώτικα, της πιάτσας, για να καταλάβουμε γιατί έπιασε τόση πρεμούρα Μέρκελ και Σόιμπλε να μας δώσουν το 2014 ακόμα ένα πακέτο στήριξης.

Από εκεί και πέρα αρχίζει το αμπαλάρισμα και το πλασάρισμα στο πόπολο. Κάποιοι το βάφτισαν ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, άλλοι το λένε σωτηρία του ευρώ και άλλοι το ονόμασαν success story για την Ελλάδα.

Αλλά το success story για το οποίο μας λέγανε πού είναι τώρα που αποκαλύπτεται ότι η Ελλάδα μπορεί να ζήσει πάλι με νέα δανεικά; Και εκείνη η άλλη η προφητεία ότι θα βγούμε το 2014 στις αγορές (άρα δεν έχουμε ανάγκη τα δανεικά της τρόικα) πού πήγε οεο;

Πάμε λοιπόν πάλι σαν άλλοτε με βάρκα την ελπίδα για να έρθουν μετά από δύο τρία χρόνια πάλι ΔΝΤ και Κομισιόν να μας πουν λάθος συνταγή εφαρμόσαμε, δεν υπολογίσαμε σωστά τα πράγματα και άντε πάμε πάλι για ένα νέο πακέτο στήριξης.

Και ο φαύλος κύκλος θα συνεχίζεται όσο η αγελάδα θα βγάζει γάλα –μέχρι που να αρχίσει να βγάζει αίμα. Κάπου εκεί θα σταματήσει ο φιλελληνισμός της Μέρεκλ και του Σόιμπλε.