ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Αναζητείται αυτόχειρας

Αναζητείται αυτόχειρας

Αν εδώ, οι δικοί μας, μας ταΐζουν φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες και διαβεβαιώσεις ότι το νέο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα δεν φέρνει και νέα μέτρα, οι ξένοι που δεν έχουν καμία ανάγκη τα ψηφαλάκια των Ελλήνων πολιτών στις επόμενες εκλογές, μιλάνε ξεκάθαρα, στεγνά και με αλήθειες που μας τρομάζουν.


«Νέο πακέτο στήριξης, το τρίτο στη σειρά, στην Ελλάδα, απαιτεί επιπλέον όρους από αυτούς που εφαρμόζονται ήδη από την τρόικα» είπε χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Ξεκάθαρες κουβέντες από έναν στυγνό τεχνοκράτη-τραπεζίτη. Νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα εκεί γύρω στον Απρίλη, άρα νέα μέτρα. Δηλαδή νέο μνημόνιο.

Και εδώ έρχεται το αγωνιώδες ερώτημα: ποια κυβέρνηση και ποιος πρωθυπουργός θα έχει το κουράγιο να φέρει στη βουλή νόμο για νέα μέτρα.

Αναζητείται ιδανικός αυτόχειρας, γι' αυτό και βλέπετε τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλά μεν για εκλογές, να μην κάνει όμως τίποτα σε επίπεδο πολιτικής πρακτικής για να πετύχει το στόχο του.

«Κι αν κάτσει η μπίλια στον ΣΥΡΙΖΑ και κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις εκλογές (που υπολογίζεται να γίνουν μέχρι τέλος του έτους ή αρχές του νέου) τι κάνουμε;».

Κουρτίνα Νο 1: το ρίχνουμε στο «δεν πληρώνω και σκίζω τα μνημόνια» και όπου μας βγάλει.

Κουρτίνα Νο 2: πάμε για επαναδιαπραγμάτευση με βάρκα την ελπίδα (που δεν υπάρχει όμως αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί).

Κουρτίνα Νο 3: φέρνουμε νόμο στη βουλή για ένα τρίτο μνημόνιο και καταλήγουμε κάτι μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Πάντως και στις τρεις περιπτώσεις βγαίνει το Ζονκ από την κουρτίνα, το τέρας, και τρώει όποιον την ανοίξει.

Ιδανικοί πάντως αυτόχειρες στην εποχή μας δεν υπάρχουν, άρα; Σκάσε και κολύμπα.