ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Δυστυχώς δυστυχήσαμε

Δυστυχώς δυστυχήσαμε

Μόνο πίκρα νιώθεις διαβάζοντας την έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας που κατάρτισε ο ΟΗΕ και αποκαλύπτει ότι οι Έλληνες είναι πια ένας δυστυχισμένος λαός, ο περισσότερο δυστυχισμένος λαός της Ευρώπης, με συντρόφους του στη δυστυχία τους Ιταλούς, τους Πορτογάλους και τους Ισπανούς.


Τα κατάφεραν τα γεράκια του Βορρά να μας στερήσουν το χαμόγελο και τη χαρά της ζωής.

Πρώτοι στον πίνακα των ευτυχισμένων λαών του κόσμου είναι οι Δανοί, Νορβηγοί, Ελβετοί, Ολλανδοί, Σουηδοί και Φινλανδοί.

Είναι ο πλούσιος Βορράς που τρώει τις σάρκες και ό,τι έχει απομείνει από τον φτωχό Νότο της Ευρώπης. Με την καθημερινή αγωνία της επιβίωσης ο Έλληνας, πνιγμένος στο χρέη, στην ανεργία, χωρίς να μπορεί να εξασφαλίσει πια μια στοιχειώδη εκπαίδευση για τα παιδιά του, έχει πέσει σε κατάθλιψη κατά 70% βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ψυχική του υγεία.

Και ο Γολγοθάς δεν έχει τέλος. Και το τέλος της τραγωδίας δεν φαίνεται ακόμα. Σ' αυτό το γκρίζο τοπίο της ελληνικής ζωής αντισταθείτε όσο περισσότερο μπορείτε. Αυτή η κοινή μελαγχολία και κατάθλιψη είναι ο καλύτερος σύμμαχος της εγκατάλειψης του αγώνα και της ολικής υποταγής.

Αντλήστε δύναμη από τα κατάβαθα της ψυχής σας και μην τους αφήσετε να μας κάνουν μία αγέλη φοβισμένων προβάτων προς σφαγή.