ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Γίναμε Πρόδρομος και Τσάκας

Γίναμε Πρόδρομος και Τσάκας

Θυμάστε το πρώτο Big Brother το 2001; Που τους είχαν κλεισμένους όλους σε ένα στούντιο–μαντρί που οι άνθρωποι που έπαιζαν σε αυτό το ριάλιτι (Ο Πρόδρομος, ο Τσάκας και οι υπόλοιποι) ζούσαν τη δική τους πραγματικότητα, εντελώς διαφορετική από αυτή που ζούσαμε όλοι οι άλλοι στην κανονική μας ζωή;

Εκείνη τη χρονιά του πρώτου Big Brother το 2001 είχε γίνει και η επίθεση των τρομοκρατών στους δίδυμους πύργους της Νέα Υόρκης με τους 3.000 νεκρούς.

Ένα γεγονός κοσμοϊστορικό όμοιο με την επίθεση των Ιαπώνων στο Περλ Χάρμπορ.

Οι μόνοι άνθρωποι στον κόσμο που δεν είχαν πάρει χαμπάρι τι έγινε εκείνη την ημέρα στον πλανήτη Γη, ήταν οι έγκλειστοι του Big Brother. Γιατί δεν τους είχαν τηλεόραση, ούτε ραδιόφωνο μέσα στο «κελί» τους. Γιατί δεν διαβάζανε εφημερίδες. Και ήταν στην κοσμάρα τους. Και τότε οι περισσότεροι από εμάς, τους απέξω, ασχολούμασταν κάθε βράδυ αν ο Τσάκας έκανε κωλοτούμπες στο κρεβάτι ή ο Πρόδρομος έριχνε καμιά «στροφή» όταν είχε ντουζένια.

Αυτά το 2001. Δώδεκα χρόνια μετά όλοι γίναμε κάτι σαν Πρόδρομος και Τσάκας. Παρακολουθούμε σοκαρισμένοι είναι η αλήθεια το τι σημαίνει Χρυσή Αυγή, το πώς το χταπόδι του φασισμού τύλιξε την Ελλάδα, πώς φτύνει τους δημοσιογράφους ο Κασιδιάρης και πόσα χιτλερικά αντικείμενα έχει στο σπίτι του ο Παππάς την ίδια ώρα που πέφτει χοντρή κοροϊδία από την κυβέρνηση, όπως π.χ. τα 100 εκατ. ευρώ πρωτογενές πλεόνασμα που ανακοινώθηκε έναντι των 2,3 δισ, ευρώ που μας είχε υποσχεθεί προ τριμήνου η κυβέρνηση ή με τις διαπιστώσεις της Τρόικα για τα μεγάλα κενά στα δημοσιονομικά μας (και άρα μη καταβολή της δόσης του 1 δισ. ευρώ τον Οκτώβρη).

Εμείς γίναμε Big Brother παρακολουθώντας τα καμώματα του Παναγιώταρου, αλλά δεν συζητάμε την αποχώρηση από την Ελλάδα της Βιοχάλκο και τι σημαίνει αυτό για την οικονομία μας και το όνειρο των επενδύσεων. Ούτε άνοιξε η συζήτηση για το κλείσιμο μεγάλων επιχειρήσεων τις τελευταίες ημέρες, που σημαίνει νέες τεράστιες απώλειες θέσεων εργασίας.

Μείζον και κρίσιμο βέβαια για τη Δημοκρατία και τη ζωή μας η εξέλιξη στο θέμα των Ελλήνων Νεοναζί. Αλλά, μήπως τους δίνουμε ευκαιρία μεταμορφωμένοι σε Πρόδρομους και Τσάκες να παίρνουν μέτρα στη «ζούλα» καθώς εμείς παρακολουθούμε έκπληκτοι αυτή την απερίγραπτη κόρη Μιχαλολιάκου να μας λέει κατάμουτρα: «Εμείς θα σας μιλάμε όποτε γουστάρουμε Κατά τα άλλα χεστήκαμε».