ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Έχουμε 400.000 φασίστες στην Ελλάδα. Τέλος

Έχουμε 400.000 φασίστες στην Ελλάδα. Τέλος

Οι δημοσκοπήσεις που παρουσίασαν στις εκπομπές τους ο Νίκος Χατζηνικολάου στο «Enikos» και στο Mega για τη σημερινή δύναμη των κομμάτων (μετά τις φριχτές αποκαλύψεις για τη Χ.Α και τις συλλήψεις των στελεχών της) βάζουν τέλος στο παραμύθι περί αγανακτισμένων και απελπισμένων πολιτών που στηρίζουν τη Χ.Α για την τιμωρία των υπαίτιων πολιτικών της δυστυχίας μας.


Όταν μετά από όλο αυτό το ναζιστικό βόρβορο που βγήκε μπροστά μας μετά τη δολοφονία του Φύσσα (τάγματα εφόδου, οργανωμένες δολοφονίες, νταβατζιλίκια με τον υπόκοσμο της νύχτας, εκμετάλλευση των αλλοδαπών που δήθεν κυνηγάνε, δομημένη σε στρατιωτικά πρότυπα εγκληματική οργάνωση κλπ), υπάρχει ένα παγιωμένο ποσοστό 6,5-7% των ψηφοφόρων που δηλώνει ότι θα ψηφίσουν και πάλι Χρυσή Αυγή, τότε πρέπει να το πάρουμε απόφαση και να δούμε τι θα κάνουμε με αυτούς τους 400.000 Έλληνες φασίστες, που ας μην ελπίζουν τα κόμματα ότι θα τους πάρουν πίσω.

Είναι ένας σκληρός πυρήνας, ένα «τσιμενταρισμένο» πλήθος που έχει φασιστική ιδεολογία και δεν χαμπαριάζει από τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής.

Έκανα κι εγώ το λάθος να υποστηρίζω τον τελευταίο καιρό ότι αυτό το πλήθος των ψηφοφόρων της Χ.Α είναι προφανώς αγανακτισμένοι πολίτες, θυμωμένοι, αδικημένοι, απελπισμένοι, προδομένοι από τους πολιτικούς, που ψηφίζουν Λαγούς και Κασιδιάρηδες για να τους δώσουν το άγιο δισκοπότηρο του τιμωρού ενός σάπιου πολιτικού κατεστημένου.

«Αν ήταν όλοι αυτοί φασίστες δεν θα ήταν καθηλωμένη στο 0,4% η Χρυσή Αυγή μέχρι τις εκλογές του 2010». Αυτό ήταν το βασικό επιχείρημά μου για να θεωρώ πρόσκαιρο τον απόλυτο αιφνιδιασμό που πέτυχε στις τελευταίες εκλογές η Χ.Α.

Αμ δε. Φασίστες είναι οι άνθρωποι. Φασίστες ψηφίζουν, χωρίς βέβαια να είναι όλοι τους υποστηρικτές της βίας, των σκοτωμών, των ναζί, της σβάστικας ή ακόμα και της αλήτικης συμπεριφοράς των Ελλήνων νεοναζί.

Μη μας τρομάζει το φαινόμενο αυτό των 400.000 φασιστών Ελλήνων, γιατί ο φασισμός είναι μία απεχθής βέβαια πολιτική ιδεολογία που μπορεί όμως να χωράει στη δημοκρατία μας.

Προσέξτε, δεν μιλάμε για ναζί και χιτλερικούς. Μιλάμε για φασισμό όπως υπάρχει και στη Γαλλία με το κόμμα της Λεπέν, η οποία όμως δεν θέλει να έχει την παραμικρή σχέση με Μιχαλολιάκους και Κασιδιάρηδες.

Ας το πάρουμε λοιπόν απόφαση. Έχουμε 400.000 φασίστες στην Ελλάδα και ένα φασιστικό κόμμα (στον πυρήνα του υπάρχει εγκληματική οργάνωση) που μερικοί το βαφτίζουν ακροδεξιά.

Μπούρδες. Καθαροί φασίστες είναι με έναν εγκληματικό, νεοναζιστικό πυρήνα στο κέντρο του.

Ας παραδεχθούμε αυτή την πικρή αλήθεια για να δούμε πώς θα διαχειριστούμε από εδώ και πέρα αυτό το μόρφωμα και όσους το υποστηρίζουν. Γιατί δεν είναι λύση οι αποκλεισμοί και οι εξοβελισμοί από τη βουλή.

Λύση είναι όλοι μας, κυβέρνηση και πολίτες, να διαχειριστούμε αυτή τη νέα πολιτική πραγματικότητα για να μην αφήσουμε μία εγκληματική οργάνωση με πολιτικό μανδύα να γίνει απειλή για τη δημοκρατία μας.

ΥΓ: Για όσους επιμένετε να με συνδέετε με την εφημερίδα Newsbomb και να με ρωτάτε για την έκδοσή της, για μια ακόμη φορά σας λέω ότι, δεν έχω καμία επαγγελματική σχέση με την εφημερίδα, δεν συνεργάζομαι μαζί της λόγω άλλων υποχρεώσεων και δεν μετείχα ούτε μία στιγμή στο σχεδιασμό της.