ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Σκοτώνουν τους ανθρώπους όταν γεράσουν

Σκοτώνουν τους ανθρώπους όταν γεράσουν

Απευθύνομαι στην κοινή λογική. Σε όλους εσάς που έχετε στοιχειώδες μυαλό, κρίση και αντικειμενική ματιά στα γεγονότα. Και σας ρωτάω:


Τι μπορεί να πάρει το κράτος από έναν πολίτη του, ηλικίας 75 ετών, που είχε μία μικρή επιχείρηση (βιοτεχνία) η οποία πριν από 20 χρόνια πτώχευσε, που τότε του τα πήραν όλα, σήμερα ζει με σύνταξη των 450 ευρώ, δεν έχει σπίτι (πληρώνει ενοίκιο), γιατί όταν «πέθανε» η επιχείρησή του δεν μπόρεσε να πληρώσει κάποιο μικρό ποσό στην εφορία; Το μικρό ποσό βέβαια με τα 20 χρόνια έγινε ένα τερατώδες ποσό, κάπου 50.000 ευρώ, και τώρα έρχεται το κράτος σ' αυτό τον ηλικιωμένο, φτωχό, άστεγο άνθρωπο, να του ζητάει να πληρώσει τα 50.000 ευρώ για χρέη προ εικοσαετίας.

Σας παρακαλώ γιατί κοντεύω να τρελαθώ, υπάρχει απάντηση στο ερώτημά μου; Είναι δυνατόν να ζητάει τώρα το κράτος να πληρωθούν χρέη στις εφορίες για μικροεπιχειρήσεις, που έκλεισαν πριν 20 και 30 χρόνια και οι ιδιοκτήτες τους σήμερα σχεδόν δεν έχουν να φάνε;

Μήπως είναι τρελοί όλοι αυτοί που αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς; Μήπως θέλουν να πεθάνουν μερικούς ηλικιωμένους για να μείνουμε λιγότεροι και να τα φέρουμε βόλτα όσοι σωθούμε από αυτή τη λαίλαπα ή μήπως βλέπουν τους ανθρώπους σαν άλογα, που τα σκοτώνουν όταν γεράσουν;

Πού να τα βρουν τα λεφτά αυτοί οι δυστυχείς Έλληνες, για να πληρώσουν χρέη από 30 και 40 χρόνια στην εφορία όταν τα έχουν χάσει όλα; Οι περισσότεροι λένε πάνω στην απελπισία τους «είναι ευκαιρία να με βάλουν φυλακή, να έχω να τρώω κιόλας».

Αυτό πια δεν είναι ζωή. Αυτό είναι εφιάλτης που ζούμε, ένα κακό όνειρο, που κάποια στιγμή θα ξυπνήσουμε και θα βρεθούμε σε μια άλλη πραγματικότητα.

Δεν μπορεί στην Ελλάδα του 2014 κάποιοι άνθρωποι να παρακαλάνε να τους πάνε φυλακή για να έχουν να τρώνε και από αυτούς τους ανήμπορους, απελπισμένους ανθρώπους να τους ζητάει το κράτος να πληρώσουν χρέη προηγούμενων δεκαετιών, τότε που δούλευαν αλλά μετά τα έχασαν όλα.