ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ο φίλος μου ο Σάκης, ο ασυμβίβαστος

Ο φίλος μου ο Σάκης, ο ασυμβίβαστος

Δεν άντεξε ο Σάκης ο Μπουλάς. Πάλεψε το «θηρίο» ένα χρόνο, όρθιος πάντα μέχρι το τέλος, μέχρι τα περασμένα Χριστούγεννα πάνω στη μουσική σκηνή με τον «αδελφό» του Γιάννη Ζουγανέλη. Στο τέλος κατέρρευσε και νωρίς, σήμερα το πρωί, ο Σάκης έφυγε στο ταξίδι του για τη χώρα των αγγέλων.

Με τον Μπουλά γνωριστήκαμε την εποχή των «Ρεπόρτερς», εκεί στη δεκαετία του '80, όταν μία παλιοπαρέα, που την αποτελούσαν ο Σάκης, ο Ζουγανέλης, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ, ο Γιάννης Κούτρας και η Ισιδώρα Σιδέρη, τραγουδούσε σε εκείνη την «άγια υπόγα» των Εξαρχείων, που την έλεγαν «Αχ Μαρία».

Ανατρεπτικός, ασυμβίβαστος, απέραντα ευαίσθητος που το έπαιζε όμως ρεαλιστής, με ένα χιούμορ που δεν τελείωνε ποτέ, μεγάλη φωνή, περισσότερο τενόρος για όπερα, ο Σάκης έπαιρνε και μοίραζε τις χαρές της ζωής, ένα ταλέντο μεγάλο στη μουσική και στο θέατρο, ένας καλλιτέχνης σαν ακατέργαστο διαμάντι που βάδιζε το μοναχικό του δρόμο στη μουσική, δίπλα πάντα από τον «αδελφό» του, τον Γιάννη Ζουγανέλη.

Ο Σάκης, κάθε βράδυ παραμονής Πρωτοχρονιάς που συναντιόμαστε εγώ και η παλιοπαρέα για να παίξουμε χαρτιά, ερχόταν πάντα κρατώντας 4-5 πακέτα τσιγάρα. Τα κάπνιζε όλα μέχρι το πρωί.

- Τι κάνεις ρε ηλίθιε; Του φωνάζαμε όλοι.

- Καπνίζω, απαντούσε. Έτσι ξερά. Και μετά τον έπιαναν τα γέλια.

Ένα χρόνο πάλευε με τον καρκίνο ο Σάκης. Όταν ακόμη τραγουδούσε με τον Ζουγανέλη, τον Σαββόπουλο και τον Μαχαιρίτσα μέχρι τον περασμένο Δεκέμβρη σε νυχτερινό κέντρο, τον πήρα τηλέφωνο να τον ρωτήσω πώς είναι. Ήταν η τελευταία φορά που μιλήσαμε. Η φωνή του είχε αλλάξει και μου παραπονέθηκε ότι δεν του δίνουν να πει πολλά τραγούδια. Την ώρα που τον έλιωνε ο καρκίνος. Ο Σάκης ήθελε να πει περισσότερα τραγούδια στο μαγαζί. Και τότε κατάλαβα ότι παλεύει με νύχια και με δόντια το «θηρίο», που τελικά τον νίκησε.

Βέβαια τώρα αν θα μπορούσε να διαβάσει αυτό το κείμενο ο Σάκης, είμαι σίγουρος ότι θα μου έλεγε «μ.... γράφεις ρε Χαρδαβέλλα».

Διαβάστε επίσης:

«Έφυγε» από τη ζωή ο Σάκης Μπουλάς

Λ. Μαχαιρίτσας: Είμαι πολύ περήφανος που δούλεψα με τον Σάκη

Ο Π. Χαϊκάλης στο newsbomb.gr: Ο Σάκης είχε τρομερή ψυχή

Λ. Παπαδόπουλος: Η ζωή του Σάκη ήταν στο πάλκο

Τελευταία συνέντευξη του Σάκη Μπουλά: Γουστάρω να δουλέψω!

Αποχαιρετούν μέσω Facebook τον Σάκη Μπουλά

Αυτή ήταν η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση του Σάκη Μπουλά (video)

Σταρόβας για Μπουλά: Αν δεν έπαιζε μουσική θα είχε φύγει νωρίτερα

Θρήνος στο Twitter για τον θάνατο του Σάκη Μπουλά