ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Θαύμα! Το πλεόνασμα αυγαταίνει

Θαύμα! Το πλεόνασμα αυγαταίνει

Μήπως ρε σύντροφοι έχουμε να κάνουμε με ένα σύγχρονο Μεσσία; Μήπως ξαναζούμε τα θαύματα του Χριστού σε εποχή μνημονίου; Να πάμε να ανάψουμε λαμπάδες στο μπόι του αγίου Αντώνη του Σαμαρά, που από τη μία μέρα στην άλλη με μια κίνηση των χεριών του ανεβάζει το πλεόνασμα κατά μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια κάθε φορά.


Πώς το έκανε ο Χριστός που τα 5 ψωμιά και τα 2 ψάρια που είχε στο κοφίνι του, τα έκανε χιλιάδες με το άγγιγμά του και χόρτασαν την πείνα τους 5.000 νοματαίοι πιστοί του;

Ε, κάπως έτσι κάνει και ο δικός μας άγιος Αντώνης με τον υπο-άγιο Βενιζέλο.

Για να θυμηθούμε μερικά πράγματα. Το πλεόνασμα πριν 10 μήνες το ξεκίνησαν από τα 500 εκατ. ευρώ. Μετά το πήγαν στα 800. Πριν δυο μήνες το είχαν πάει στο 1,2 δισ. ευρώ. Και ξαφνικά μας ήρθε η κατραπακιά τώρα τελευταία ότι έχουμε πλεόνασμα 3 δισ. ευρώ. Κι αν πάμε έτσι μέχρι να γίνουν οι εκλογές μπορεί να έχουμε ξοφλήσει και τα δάνεια των 260 δισεκατομμυρίων που πήραμε από τους δανειστές μας. Άρα ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Πέτσινα θα μου πείτε; Πέτσινα. Μουσαντένια; Μουσαντένια. Μούφες; Μούφες.

Ξέρεις όμως τι ωραίο είναι να ζεις σ' αυτή την παραμύθα, ότι λεφτά υπάρχουν, να κοιμάσαι και πάνω από το κεφάλι σου να πετάνε αγγελάκια που κρατάνε στα χέρια τους πακέτα εκατομμυρίων ευρώ, ξέρεις τι είναι να ξυπνάς και να περιμένεις ότι από αυτό το πλεόνασμα κάποια στιγμή θα πάρεις έστω και κάποια ψίχουλα (παρακαλώ τους ενστόλους να στοιχηθούν γιατί είναι οι πρώτοι που θα οικονομήσουν... τις μούφες).

Αλλά για να σοβαρευτούμε και λίγο. Αναρωτιέμαι όταν έρθει η στιγμή της αλήθειας, όταν οι αριθμοί μας πουν ψυχρά πόσο πλεόνασμα υπάρχει, πώς θα δικαιολογήσουν την παπαριά τους όλοι αυτοί που μιλάνε σήμερα για πλεόνασμα 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Και δεν έχουμε κοντά μας ούτε και τον Χριστούλη να αυγατίσει τα ψωμιά και τα ψάρια.