ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Πότε πήζει το γάλα;

Πότε πήζει το γάλα;

Χαμός για το γάλα. Αν το ξέρανε αγελάδες και πρόβατα ότι κοντεύει να πέσει η κυβέρνηση για το μέγιστο ερώτημα: πότε είναι φρέσκο το γάλα; Τότε σίγουρα τα ζωντανά αυτού του τόπου θα παίρνανε στο κυνήγι και τους 300 της Βουλής.

Αφού υπόγραψαν μνημόνια, έστειλαν στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους, φίλησαν κατουρημένες ποδιές για να κρατήσουν την καρέκλα του εθνοπατέρα, τώρα σηκώνουν κάποιοι από αυτούς το μπαϊράκι της επανάστασης για το γάλα και πότε χαρακτηρίζεται φρέσκο ή μπαγιάτικο. Για το δίκιο του κτηνοτρόφου και του γαλακτοπαραγωγού ρε γαμώτο. Για τα ψηφαλάκια μου ρε πρόβατα – ψηφοφόροι.

Διάφοροι Κασσήδες, Χαρακόπουλοι, Τζαμτζήδες και λοιποί συγγενείς στέλνουν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση «μην τολμήστε να φέρετε στη Βουλή και σε μοναδικό άρθρο τη συμφωνία με την τρόικα για το γάλα διότι δεν θα το ψηφίσουμε». Δηλαδή θα ρίξουν την κυβέρνηση.

Και η κυβέρνηση, λέει, σκέφτεται τώρα τι να κάνει. Φοβούνται το «ατύχημα».

Πόσο γελοία χώρα είμαστε; Πόσο γελοία ακούγονται όλα αυτά; Να απειλείται η καρδάρα με το γάλα που έχει μαζευτεί από 4 χρόνια πόνου και αίματος όλων μας γιατί ο κ. Κασσής δεν θέλει να στενοχωρήσει τους ψηφοφόρους του κτηνοτρόφους.

Εδώ το ΠΑΣΟΚ διαλύεται, εξαερώνεται και βουλευτές του αντί να κάτσουν και να βρουν πώς θα αναστηλώσουν το ιστορικό κόμμα, εκβιάζουν τον Βενιζέλο για το γάλα.

Τώρα που πάει κάτι να γίνει, τώρα που θα κάνουμε το πρώτο δειλό βήμα στις αγορές για να γλυτώσουμε από τη μέγγενη των μνημονίων, τώρα που το διεθνές πρακτορείο Reuters χαρακτηρίζει τη χώρα μας «επενδυτικό καταφύγιο» για τα μεγάλα ξένα κεφάλαια, τώρα Κασσής και Τζαμτζής απειλούν να τα τινάξουν όλα στον αέρα… για το φρέσκο γάλα.

Σκεφτείτε τι έχει να γίνει στην πολιτική ζωή του τόπου αν ξεπεράσουμε αυτή την εθνική κρίση για το πότε είναι φρέσκο το γάλα και μπούμε στο επόμενο μέγιστο εθνικό ερώτημα: πότε πήζει το γάλα.

ΥΓ: Και μην ξεχάσω το σημερινό μας ραντεβού το βράδυ στις 23:00 στην τηλεόραση του «Ε» στην εκπομπή μου «Όλοι καλοί χωράνε» όπου θα περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά με λάτιν μουσική και πολλούς γνωστούς φίλους μου Έλληνες καλλιτέχνες.