ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Εκλογές 2014: Βραδιά πολιτικών εξελίξεων

Εκλογές 2014: Βραδιά πολιτικών εξελίξεων

Μία έντονη κινητικότητα παρατηρείται από τις τέσσερις το απόγευμα σε όλα τα μεγάλα κόμματα, λόγω των πρώτων διαπιστώσεων από τη σημερινή εκλογική αναμέτρηση.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Όλα δείχνουν ότι αργά σήμερα το βράδυ, θα υπάρξουν σημαντικές πολιτικές εξελίξεις λόγω των εκλογικών αποτελεσμάτων. Στη μεν Νέα Δημοκρατία όσο περνούν οι ώρες, κατεβάζουν όλο και περισσότερο των πήχη για τη σημερινή αναμέτρηση –και αυτό λέει πολλά. Ενώ στο επιτελείο του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται με διαφορετικά συναισθήματα να υποδεχτούν το σημερινό αποτέλεσμα.

Ο κ. Βενιζέλος επέστρεψε άμεσα από τη Θεσσαλονίκη, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, και συγκάλεσε σύσκεψη των στελεχών του κόμματος για τις 18.30 το απόγευμα, καθώς στις 19.00 θα βγει το πρώτο exit poll για τους νικητές και τους ηττημένους αυτής της Κυριακής.

Το newsbomb.gr δεν μπορεί να ανακοινώσει αυτή τη στιγμή ποιος προηγείται και με τι ποσοστά, στους βασικούς δήμους της χώρας (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη) ούτε και τις βασικές περιφέρειες (Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Πελοπόννησος, Κρήτη), αλλά από συζητήσεις που γίνονται στα στρατηγεία των κομμάτων διαφαίνεται ήδη ότι γύρω στις 12 σήμερα τη νύχτα, όταν θα έχουν εκδοθεί τα τελειωτικά αποτελέσματα, η Ελλάδα θα μπει σε μία νέα πολιτική εποχή και η σελίδα για το σύστημα εξουσίας αλλάζει οριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2014: Λεπτό προς λεπτό η εκλογική διαδικασία

Εκλογές 2014 - Τσίπρας: «Πρώτο βήμα για αλλαγή ηγεσίας...» (vid&pics)