ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Προσκυνώ τη σοφία σου λαέ

Προσκυνώ τη σοφία σου λαέ

Τι κάνει αυτόν τον λαό μέσα στην τραγωδία που ζει να «μιλάει» στις εκλογές με τόση σοφία, τόσο μέτρο και τόση αγάπη για την πατρίδα;


Ίσως το ένστικτο επιβίωσής του. Ίσως μία ωριμότητα που απέκτησε περνώντας μέσα από τις συμπληγάδες μνημονίων, Γιωργάκηδων και Μέρκελ.

Δεν ξέρω τι από όλα συμβαίνει. Εκείνο που ξέρω είναι, ότι αυτός ο σοφός λαός με την ψήφο του χθες είπε τα εξής στα κόμματα:

ΣΥΡΙΖΑ σε προτιμώ από τους άλλους, μου δημιουργείς ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο, αλλά δεν με έχεις πείσει ακόμα ότι μπορείς να με κυβερνήσεις και φοβάμαι μη φέρεις μεγάλες αναταραχές. Άρα σου δίνω την πρώτη θέση, αλλά όχι και τη δύναμη που χρειάζεσαι να ανατρέψεις την κυβέρνηση.

ΝΔ δεν σε θέλω, αλλά σου δίνω λίγο ακόμη χρόνο σαν κυβέρνηση, για να υλοποιήσεις αν μπορέσεις αυτά που μου λες ότι έρχονται (μείωση του χρέους, ανάκαμψη, επενδύσεις κλπ).

Ελιά-ΠΑΣΟΚ δεν σας αναιρώ από βασικό στυλοβάτη της συγκυβέρνησης, γιατί δεν θέλω εκλογές και περιπέτειες.

Χρυσή Αυγή σου δίνω δύναμη για τρίτη φορά σε εκλογές, όχι για να δέρνεις και να σκοτώνεις, αλλά για να δίνεις μία αξιόπιστη δύναμη μέσα στη βουλή και μέσα από σένα θέλω να δείξω στους κυβερνώντες ότι όσο ο Έλληνας θα υποφέρει και θα πεινάει, τόσο η ΧΑ θα γίνεται η φάτνη των απελπισμένων.

Ποτάμι ξεκαβάλα από το καλάμι. Όσα σακίδια κι αν κουβαλάς και όσα ψάθινα καπέλα κι αν μοιράζεις, έχεις ακόμα πολύ δρόμο για να με πείσεις ότι είσαι μία αξιόπιστη πολιτική δύναμη.

ΔΗΜΑΡ τελείωσες, γιατί δεν ήξερες πού πατάς και πού βρίσκεσαι.

ΚΚΕ πάντα μία σταθερή δύναμη. Αυτή που χρειάζεσαι να έχεις, για να συνεχίσεις τον αγώνα σου.

ΑΝΕΛ δεν γίνεται πολιτική με κραυγές, λαϊκισμούς και διαπιστώσεις για... ψεκασμένους.

Αυτή είναι η ψύχραιμη απεικόνιση των χθεσινών αποτελεσμάτων που ουσιαστικά άνοιξαν την πόρτα για μία καινούρια Ελλάδα από σήμερα το πρωί.