ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Θέλω δικές μου τις 600.000 «μαύρες» ψήφους

Θέλω δικές μου τις 600.000 «μαύρες» ψήφους

Όχι, δεν θα χαρίσω στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής 600.000 Έλληνες. Δεν είναι δικοί τους. Δικοί μας είναι, γείτονές μας, φίλοι μας, συνεργάτες μας, συγγενείς μας. Άνθρωποι όχι βέβαια παραπλανημένοι, όπως τους χαρακτήρισαν μερικοί πολιτικάντηδες για να αρπάξουν την ψήφο τους, αλλά σίγουρα άνθρωποι απελπισμένοι, θυμωμένοι, πεινασμένοι, με χαμένη την ελπίδα.


Άνθρωποι που νιώθουν πλάσματα ενός κατώτερου θεού, στοιβαγμένοι εκεί, στους «καταραμένους της κοινωνίας» από τους διάφορους Άκηδες και Γιωργάκηδες της εποχής μας.

Όχι, δεν θα τους βάλω απέναντί μου, γιατί θέλω να τους φέρω κοντά μου και να καταλάβουν πόσο δεν βοηθάνε τον εαυτό τους και πόσο βαθιά μπήγουν το μαχαίρι στην πατρίδα, φέρνοντας τον υπόκοσμο στους θαλάμους της εξουσίας.

Σίγουρα ανάμεσα στις 600.000 που ψήφισαν Χρυσή Αυγή υπάρχουν και διάφοροι ναζιστές, που κρυβόντουσαν μέχρι τώρα στο 0,4% που είχε αυτή η χαρακτηρισμένη ως εγκληματική οργάνωση, πριν από το 2011 και τώρα «ξετσούμισαν», ξεθάρρεψαν, καθώς το 10% των Ελλήνων επιλέγει Κασιδιάρηδες και Λαγούς.

Οι εγκληματίες φασίστες, αυτοί που σκοτώνουν, δέρνουν, φτύνουν τη δημοκρατία μας, καταστρέφουν και μισούν ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό, να μπουν στη φυλακή και να σαπίσουν εκεί –εφόσον επαληθευτούν οι βαριές κατηγορίες εναντίον τους.

Όλοι οι άλλοι όμως, οι πολλοί, που ζουν αυτές τις μέρες ένα πρωτοφανές «πογκρόμ» γιατί χάλασαν τη μαγιονέζα στα κόμματα του λεγόμενου «δημοκρατικού τόξου», όχι δεν πρέπει να τους ρίξουμε στον Καιάδα (κυριολεκτικά).

Θα μπω σπίτι τους, στην απελπισία τους, στα καφενεία της γειτονιάς, θα μπω στις αυλές τους, για να τους ακούσω, να τους μιλήσω, να τους βοηθήσω να βρουν δουλειά, και κυρίως να βρουν τη χαμένη τους ελπίδα.

Ας το κάνουμε όλοι αυτό. Μόνο έτσι θα τους βγάλουμε από τις δαγκάνες του τέρατος. Μόνο έτσι θα χτυπήσουμε το φασισμό.

ΥΓ: Εύχομαι κάποιοι από την κυβέρνηση και τα κόμματα να διαβάσουν τις γραμμές αυτές.