ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

«Πάγωσε» πάλι το real estate

«Πάγωσε» πάλι το real estate

Αναζητείται όχι νέος Θεοχάρης. Αναζητείται ένα κουκούτσι μυαλό σε όλους αυτούς τους «φωστήρες», που σε μία νεκρή αγορά στο real estate (αγοραπωλησίες ακινήτων) τίναξαν στον αέρα τις όποιες ελάχιστες εμπορικές κινήσεις είχαν γίνει τον τελευταίο καιρό στο στεγαστικό χώρο, καθώς δεν υπογράφονται και δεν ολοκληρώνονται οι εγκρίσεις και ρυθμίσεις φορολογικών υποθέσεων χιλιάδων πολιτών, που έχουν βρει να πουλήσουν το σπίτι τους ή έχουν βρει τα χρήματα να αγοράσουν σπίτι.


Το κακό βέβαια είχε αρχίσει λίγο πριν φύγει ο Θεοχάρης, όταν για να μπει απλά ηλεκτρονικά μία υπογραφή σε μία φορολογική εκκρεμότητα, που όμως είχε εκκαθαριστεί, ο πολίτης έπρεπε να περιμένει ένα μήνα περίπου για να πάρει τη σχετική ενημερότητα και να προχωρήσει στην εμπορική πράξη.

Με την παραίτηση Θεοχάρη και τη μη κάλυψη της θέσης του, το «μαγαζί» (η αρμόδια υπηρεσία στο υπουργείο Οικονομικών που δίνει τις βεβαιώσεις ρύθμισης εκκρεμοτήτων φορολογικών) κατέβασε ρολά και κανείς δεν μπορούσε να πουλήσει ή να αγοράσει σπίτι γιατί δεν υπήρχε ο... αρμόδιος, για να υπογράψει ηλεκτρονικά τη ρύθμιση ακόμα και φορολογικού λάθους, για το οποίο δεν έφταιγε ο πολίτης.

Μέχρι που προχθές, βάλανε κάποιο προσωρινό αντικαταστάτη στη θέση Θεοχάρη και άρχισε πάλι να κινείται η κρατική μηχανή.

Έπρεπε δηλαδή να περάσουν 10 μέρες για να καλυφθεί το κενό Θεοχάρη. Το ότι χάλασαν δουλειές, συμφωνίες και αγοραπωλησίες ακινήτων, λίγο κόφτει τους «φωστήρες».

Αλλά ένα κράτος που κινείται στο ρυθμό αραμπά ή ενός κάρου που το σέρνει ένα ψωράλογο, δεν έχει καμία ελπίδα να επιβιώσει.

ΥΓ: Το αποψινό μας ραντεβού στο «Ε» στις 23:15 στην εκπομπή «Όλοι οι καλοί χωράνε», μία μεγάλη παρέα με σημαντικούς καλλιτέχνες και καλεσμένους ταξιδεύει στο χώρο της λαϊκής μουσικής, με τραγούδια που έχουν σφραγίσει το ελληνικό πεντάγραμμο.