ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Η αρρώστια μπήκε στην Εθνική μας

Η αρρώστια μπήκε στην Εθνική μας

Δεν ξέρω απόψε τα μεσάνυχτα, αν θα πανηγυρίζουμε ή θα κλαίμε το κακό το ριζικό μας. Δεν ξέρω αν θα νικήσουν οι 11 δικοί μας αυτούς τους Ιάπωνες καμικάζι, που τρέχουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό στο γήπεδο.


Εκείνο που ξέρω και με θλίβει απερίγραπτα είναι ότι η αρρώστια, ο καρκίνος του οπαδισμού στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μπήκε και στην επίσημη αγαπημένη μας μέχρι σήμερα τουλάχιστον, την Εθνική Ελλάδας.

Αυτή η μιζέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου, η κακομοιριά, οι αθλιότητες και οι τσακωμοί μεταξύ παραγόντων και ποδοσφαιριστών, αυτή η αρρώστια όπου από τη Λάρισα και κάτω, οι οπαδοί των ομάδων να φωνάζουν τους οπαδούς των ομάδων της Θεσσαλονίκης «βούλγαρους» και οι βόρειοι να λένε τους οπαδούς των αθηναϊκών ομάδων «χαμουτζήδες», αυτή η φρίκη στα ελληνικά γήπεδα με διάφορους γίγαντες τύπου Ψωμιάδη και Μπέου να αδικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, όλος αυτός ο βόθρος πέρασε και στην Εθνική Ελλάδας.

Τι λόγο τώρα είχαν ο Μανιάτης και ο Τζαβέλλας (του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ) στην προπόνηση της Εθνικής, 24 ώρες πριν τον αγώνα «μένω-φεύγω» στο μουντιάλ με τους Γιαπωνέζους, να συνεχίζουν έναν καυγά που είχαν ξεκινήσει προ διμήνου στην Τούμπα, σε αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού.

Δεν έχει καμία σημασία αν η Εθνική από αύριο επιστρέψει στην Ελλάδα και δεν προκριθεί. Αρκεί που πήγαμε στη Βραζιλία. Αλλά ας μην αφήσουμε τη γάγγραινα του οπαδικού ποδοσφαίρου, να σαπίσει αυτό το λουλούδι που φύτρωσε τα τελευταία χρόνια: την Εθνική Ελλάδας.