ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Είδες τι ωραίο που είναι το μονοπώλιο;

Είδες τι ωραίο που είναι το μονοπώλιο;

Τώρα, μετά τη νέα ξαφνική και προκλητική αύξηση του ρεύματος που επέβαλε η ΔΕΗ, πιστεύω να πανηγυρίζουν και να ανοίγουν σαμπάνιες όσοι πολέμησαν λυσσαλέα το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ». Δηλαδή την πώληση ενός μικρού τμήματος της ΔΕΗ σε ιδιώτες, με τη δέσμευση όμως του κρατικού ελέγχου, τη μη απόλυση προσωπικού και λοιπά.


Είδες, τώρα, τι ωραίο που είναι το μονοπώλιο της ΔΕΗ; Αποφασίζουμε και διατάζουμε για νέα αύξηση, με αποτέλεσμα τα 4 τελευταία χρόνια το ηλεκτρικό ρεύμα να έχει αυξηθεί κατά 44%.

Αν υπήρχε όμως ένας ανταγωνιστής –έστω μικρής κλίμακας- που θα προσέφερε πιο φθηνό ρεύμα από τη ΔΕΗ, φυσικά και θα ήταν αναγκασμένη η ΔΕΗ να ακολουθήσει τον αδήριτο νόμο της προσφορά και ζήτησης, άρα να μην αυξάνει συνεχώς τα τιμολόγιά της.

Και πού είναι, ρε παιδιά, ο γίγαντας προστάτης των φτωχών και απροστάτευτων Ελλήνων, αξιότιμος κ. Φωτόπουλος, ο εργατοπατέρας της ΔΕΗ και γνωστός «συνδικάλας» των τουριστικών ταξιδιών με λεφτά της ΔΕΗ, τώρα που αναγγέλθηκε η νέα αύξηση του τιμολογίου του ρεύματος;

Δεν έπρεπε να φωνάξει; Να καταγγείλει; Να κατεβάσει έστω ένα διακόπτη, βρε αδερφέ;

Μούγγα στη στρούγκα. Αλλά τον Φωτόπουλο τον ξέρουμε. Τους άλλους που σκοτωνόντουσαν να μη χαθεί το μονοπώλιο της ΔΕΗ, για να μετρήσουν ψήφους στη βουλή, τους μάθαμε τώρα, πληρώνοντας όμως το νέο χαράτσι της αύξησης του ηλεκτρικού ρεύματος. Και το χειρότερο είναι ότι αυτό το χαράτσι θα το πληρώσουν πάλι τα νοικοκυριά και οι φτωχότεροι των Ελλήνων.