ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

10 χρόνια ντροπής

10 χρόνια ντροπής

Τέτοια εποχή, πριν 10 χρόνια, νιώθαμε όλοι εθνικά υπερήφανοι, ετοιμάζοντας το παγκόσμιο πάρτι των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Οι αγώνες έγιναν και ήταν άψογοι. Οι καλύτεροι, ίσως, των τελευταίων ετών.


Και μετά ήρθαν οι μέλισσες. Και μετά ήρθε η ανικανότητα, η τεμπελιά, η εγκληματική αδιαφορία των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, για όλα όσα πληρώσαμε και πληρώνουμε ακόμα με το αίμα μας.

Και έτσι τα υπερσύγχρονα και πανέμορφα στάδια που είχαμε χτίσει έγιναν χωματερές, τα υπερπολυτελή γραφεία έγιναν φωλιές ποντικών και οι ολυμπιακές πισίνες έγιναν χαβούζες με βατράχια.

Δέκα χρόνια ντροπής γιατί αφήσαμε τα ολυμπιακά έργα να ρημάζουν και τώρα δώσαμε πάλι μία αφορμή για να εξευτελιστεί διεθνώς η Ελλάδα, για μία ακόμη φορά.

Η μεγάλη εφημερίδα της Αγγλίας «Daily Mirror», με ένα σοκαριστικό ρεπορτάζ στις παρατημένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Αθήνας, αποκαλύπτει με φωτογραφίες το έγκλημα που έχει συντελεστεί.

Όλα ρημάζουν, όλα καταρρέουν, τα δισεκατομμύρια που πληρώνουμε ακόμη για εκείνη τη μοιραία Ολυμπιάδα μοιάζουν να έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια, κανείς δεν έχει φροντίσει όλα αυτά τα χρόνια να εκμεταλλευτεί ή έστω να διασώσει αυτά τα περίφημα ολυμπιακά έργα και το ερώτημα για όλους μας είναι:

Δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος για αυτό το εθνικό έγκλημα που έγινε; Δεν θα τιμωρηθεί κανείς από αυτούς τους κρατικούς τεμπέληδες, που πέταξαν τα χρήματά μας στα σκουπίδια; Θα περάσει κι αυτό το εθνικό έγκλημα έτσι, στο ντούκου, χωρίς να τιμωρηθεί κανείς;

Αυτά είναι που βλέπει ο ελληνικός λαός και βράζει από αγανάκτηση, έτοιμος να εκραγεί, βλέποντας ότι έχει να κάνει με ένα κράτος κοτέτσι.