ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Επικίνδυνοι ή χρήσιμοι ηλίθιοι;

Επικίνδυνοι ή χρήσιμοι ηλίθιοι;

Με αυτούς που έχουμε μπλέξει φοβάμαι ότι θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα. Και μιλώ για όλους όσοι από το επιτελείο Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών κατασκεύασαν αυτό το έκτρωμα με τον ΕΝΦΙΑ, που τώρα τρέχουν από το πρωθυπουργικό γραφείο μέχρι τους κλητήρες στις εφορίες, να αλλάξουν.


Γιατί επί Στουρνάρα και όχι επί Χαρδούβελη κατασκευάστηκε αυτό το τέρας του ΕΝΦΙΑ, που προκάλεσε ένα γενικό εγκεφαλικό επεισόδιο σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Λες και κάθισε μία παρέα νεαρών φαρσέρ και άρχισαν να γράφουν ό,τι τους κατέβαινε για να κάνουν πλάκα με τις φορολογικές υποχρεώσεις ενός ολόκληρου λαού. Και εννοείται ότι αυτοί οι «οικονομικοί εγκέφαλοι» της κυβέρνησης στα διάφορα οικονομικά υπουργεία, συμβουλεύουν τον Σαμαρά τι πρέπει να κάνει, συντάσσουν νόμους και διατάξεις για το τι πρέπει να πληρώσουμε στο κράτος και τελικά καθορίζουν τη μοίρα μας.

Αναρωτιέμαι τι είναι αυτοί οι άνθρωποι, που αναστάτωσαν μία ολόκληρη χώρα τις τελευταίες ημέρες, φέρνοντας σε απόγνωση και αυτοκτονική διάθεση χιλιάδες πολίτες. Είναι επικίνδυνοι; Είναι τρελοί; Είναι χρήσιμοι ηλίθιοι για κάποιους που θέλουν να αναστατώσουν τη χώρα; Ή τελικά είναι απλά εκτελεστικά όργανα κάποιων, που θέλουν να περάσουν στην ελληνική κοινωνία μέτρα και αποφάσεις μίας οικονομικής ολιγαρχίας, που για να γλιτώσει από το κυνηγητό του κράτους για τα έσοδά της, επιδιώκει να βάλει τους πολλούς να πληρώσουν πολλά;

Και μια ερώτηση από όλους μας: δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος για αυτή την άθλια ιστορία με τον ΕΝΦΙΑ; Για όλα αυτά τα λάθη που μας τρέλαναν; Για όλη αυτή την καταστροφή που προκάλεσαν; Δεν θα τιμωρηθεί κανείς; Δεν θα παραιτηθεί κανείς;