ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Δώσε και μένα μπάρμπα

Δώσε και μένα μπάρμπα

Πολύ παλιά υπήρχε μία διαφήμιση στο ραδιόφωνο που έλεγε: «Δώσε και μένα μπάρμπα ρύζι του Μπαρμπά-Μπεν».

Ρύζι δεν βλέπω να μοιράζουν τα κόμματα τώρα που μαζευόμαστε πάλι σιγά-σιγά στα σπίτια μας, αλλά λαγούς με πετραχήλια είμαι βέβαιος ότι θα αρχίσουν να υπόσχονται από εδώ και από εκεί, καθ ότι εκλογές προ των πυλών έχουμεκαι αυτή η στήλη όπως ξέρετε δεν έχει πέσει ποτέ έξω στις προβλέψεις της που πάντως δεν στηρίζονται σε προφητικές ικανότητες του γράφοντος αλλά σε πληροφορίες και λογικές συνθέσεις.

Το πάρτι θα αρχίσει σε λίγες ημέρες από την έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου Σαμαράς, Τσίπρας , Βενιζέλος και λοιποί συγγενείς θα τα δώσουν όλα (τύφλα να έχει ο Τσοβόλας) για να αρμέξουν ψήφους.

Και εσύ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς (όχι τον Ωρωπό) αλλά και το Ζάππειο 1 και 2, τις παλινωδίες για εντός ή εκτός ευρώ, τις δήθεν φορολογικές ελαφρύνσεις που έγιναν επιβαρύνσεις και άλλες πολλές υποσχέσεις του παρελθόντος που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

Δουλειά τους είναι να μας παραμυθιάζουν. Δουλειά μας είναι να διακρίνουμε την αλήθεια και το ψέμα για να ψηφίσουμε σωστά.

Να σας το πω όσο πιο απλοϊκά μπορώ: Μην μασάτε. Για να μην κάνουμε πάλι το λάθος να φέρουμε στην εξουσία τους ανίκανους, τους άσχετους, τους τεμπέληδες και τα λαμόγια.

Σίγουρα το 60-65% των ψήφων θα πάει ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα σας πω ποιο κόμμα να ψηφίσετε. Έτσι και αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φύγει πολύ μπροστά από ότι δείχνουν και οι τελευταίες μυστικές δημοσκοπήσεις.

Θα σας πω όμως να ψηφίσετε τους άξιους, τους έντιμους, να ρίξετε «μαύρο» στους παραμυθάδες της πολιτικής.