ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Στον κόσμο των ελεφάντων

Στον κόσμο των ελεφάντων

Μόνο για βλακεία δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Αντίθετα. Είναι από τους πιο ευφυείς έλληνες πολιτικούς. Πώς λοιπόν αυτός ο άνθρωπος έχει τη μοναδική ικανότητα, με ανόητες δηλώσεις κάποιες φορές, να προκαλεί κάθε τόσο τον ελληνικό λαό, πραγματικά είναι άξιο επιστημονικής έρευνας. Βγάζει μόνος του τα μάτια του και τα μάτια του ΠΑΣΟΚ.


Όταν σε πιάνουν με την «γίδα στον ώμο» να χρησιμοποιείς αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας, για να σε πηγαίνει από τον τόπο των διακοπών σου σε μία κορυφαία ευρωπαϊκή συνάντηση στις Βρυξέλλες, δεν δικαιολογείσαι με την απέραντα προκλητική δήλωση: «Έπρεπε δηλαδή να χαλάσω τρεις μέρες από τις διακοπές μου για να πάω στις Βρυξέλλες»; Δηλαδή δεν παίρνω τα συμβατικά μέσα μετακίνησης για να πάω από τη Σκόπελο στις Βρυξέλλες, αλλά παίρνω το κρατικό αεροπλάνο σαν να είναι ταξί και πετάγομαι για να παίξω τον ρόλο του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας. Άρα, προστατεύω τις διακοπές μου στην ωραία Σκόπελο.

Τι λες ρε σύντροφε; Να τις χαλάσεις τις διακοπές σου. Γιατί αυτή είναι η δουλειά σου. Να ασκείς τα καθήκοντα του υπουργού Εξωτερικών και όχι να προτάσσεις τις διακοπές σου πάνω από τα καθήκοντά σου. Όταν έρθει η στιγμή που θα χρειαστεί να διακόψεις τις διακοπές σου για ένα εθνικό θέμα, πρέπει να τις διακόψεις. Και όχι για τρεις μέρες αν χρειαστεί, για δεκατρείς.

Είναι βλακώδης η δήλωση, όταν απευθύνεται σε ένα κόσμο που στο μεγαλύτερο ποσοστό του δεν μπορεί να πάει ούτε μια μέρα για διακοπές.
Και στην τελική, δεν είναι τα 15.000 ευρώ που κόστισε στο κράτος αυτή η πριβέ μετακίνηση Βενιζέλου. Είναι η πρόκληση. Είναι η μη κατανόηση του λάθους. Είναι ο θρίαμβος του κόσμου των ελεφάντων.