ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Θέλει εκλογές ΤΩΡΑ η τρόικα

Θέλει εκλογές ΤΩΡΑ η τρόικα

Γιατί εκβιάζει, απειλεί και δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στην ελληνική κυβέρνηση η τρόικα, στην πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, λίγο πριν την ημερομηνία (31 Δεκέμβρη) τυπικής εξόδου της χώρας μας από τα μνημόνια;

Σαμαράς και Βενιζέλος που συναντιούνται σήμερα, για να αποφασίσουν ποια στάση θα τηρήσει η ελληνική κυβέρνηση στον ανοικτό πόλεμο που της έχει κηρύξει η τρόικα, έχουν πληροφορηθεί από διεθνείς οικονομικούς και διπλωματικούς παράγοντες, ότι η τρόικα:

Αφού διαπίστωσε την αδυναμία των δύο μεγάλων κομμάτων Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ να έχουν μία κοινή στάση και θέση στα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας και τις απαιτήσεις της τρόικα.

Αφού διαπίστωσε η τρόικα ότι έτσι κι αλλιώς είναι αναπόφευκτες οι πρόωρες εκλογές του Μάρτη, λόγω εμπλοκής στα θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, με πιθανότερη έκβαση αυτών των εκλογών μία παρατεταμένη πολιτική αστάθεια στη χώρα.

Κι αφού διαπίστωσε η τρόικα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει από τώρα την απόφασή του, εφόσον σχηματίσει κυβέρνηση, να καταργήσει τις συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα –με άμεση συνέπεια κατά τους τροϊκανούς να αποκλείονται επενδύσεις στην Ελλάδα και στήριξή της από τις αγορές.

Η τρόικα (και κυρίως Βερολίνο και Νέα Υόρκη, δηλαδή Μέρκελ και Λαγκάρντ) επιλέγουν τις εκλογές ΤΩΡΑ στην Ελλάδα πριν οποιαδήποτε απόφαση του Eurogroup για την επόμενη δόση και επιμήκυνση εξόφλησης του χρέους από την πλευρά της χώρας μας.

Τελικά η τρόικα προτιμά να ξέρει από τώρα με ποια ελληνική κυβέρνηση θα έχει να κάνει τα επόμενα δύο-τρία χρόνια, παρά να συζητάει με μία κυβέρνηση που παραπαίει, όπως είναι η σημερινή, και με έναν Έλληνα υπουργό Οικονομικών (τον κ. Χαρδούβελη) που ουσιαστικά έχει καταργηθεί από την κυβέρνησή του.

Η αίσθησή μου είναι ότι πάμε φουλ για εκλογές και είναι οριακή η σημερινή συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου, οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν μία απάντηση ουσίας στην πολεμοχαρή τρόικα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων