ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Απαγορεύονται οι δεύτερες εκλογές

Απαγορεύονται οι δεύτερες εκλογές

Αν έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ στις 26 Ιανουαρίου (δύσκολο αλλά όχι αδύνατο), τότε ανοίγουν οι προβολείς στο γήπεδο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και αρχίζει το ματς.

Το αποτέλεσμά του, όπως αναμένουν οι πιο ψύχραιμοι: ισοπαλία. Λύση θα βρεθεί για να κρατηθεί όρθια η Ελλάδα, γιατί κανείς δεν θέλει το ολοκαύτωμά της, ούτε η Ευρώπη ούτε φυσικά ο Τσίπρας.

Αν, όμως, δεν υπάρξει αυτοδυναμία και χρειάζεται 8-10 βουλευτές ο ΣΥΡΙΖΑ (αδιαμφισβήτητα πια το πρώτο κόμμα στις εκλογές όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις 10 ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες) για να κάνει κυβέρνηση, τότε τι γίνεται;

Τότε, όπως λέει απλοϊκά ο λαός, «να κόψουν το κεφάλι τους όλοι» και να βρουν λύση, να γίνει κυβέρνηση, γιατί οι επαναληπτικές εκλογές μέσα σε ένα μήνα είναι το «ατύχημα» για το οποίο μιλάνε όλοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που μας οδηγεί κατευθείαν στην κόλαση.

Απαγορεύονται εκ των πραγμάτων οι δεύτερες εκλογές περί το τέλος Φεβρουαρίου. Γιατί αν πάμε εκεί, δίνουμε τη χαριστική βολή στην Ελλάδα, που θα έχει πέσει πια στην άβυσσο της ακυβερνησίας με τα εξής δραματικά επακόλουθα:

1. Άδεια δημόσια ταμεία, καθώς η ΕΚΤ δεν μας στέλνει λεφτά και έχει σχεδόν παγώσει πλήρως η όποια πληρωμή οφειλών στην εφορία, είτε από αδυναμία των πολιτών είτε γιατί περιμένουν τις όποιες αλλαγές στη φορολογική πολιτική της νέας κυβέρνησης (δηλαδή, διαγραφές χρεών, μείωση φόρων, κατάργηση ΕΝΦΙΑ και άλλα τέτοια ροζ όνειρα).

2. Πάγωμα της όποιας ελάχιστης ρευστότητας υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, γιατί οι τράπεζες βρίσκονται ήδη σε δεινή θέση και τα όποια αποθεματικά τους τα κρατάνε για να αγοράσουν κρατικά ομόλογα αν αναγκαστούν από την κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει η χώρα να πληρώσει τόκους και τοκοχρεολύσια των δανείων της, μισθούς και συντάξεις.

3. Νέα κατάρρευση του χρηματιστηρίου και νέα εκτόξευση των spreads λόγω της πολιτικής αστάθειας στη χώρα και της πλήρους πλέον εξαφάνισης των όποιων επενδυτών.

4. Ανυπαρξία «πολιτικού χρόνου» στη νέα κυβέρνηση για διαπραγμάτευση, καθώς τέλος Φεβρουαρίου λήγει η δίμηνη παράταση που έχει δοθεί από την τρόικα στην Ελλάδα για να συμφωνήσει σε ό,τι ζητούν οι δανειστές μας, για να μας δώσουν τη δόση των 7 δισ. που εκκρεμεί.

5. Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν θα υπάρχουν χρήματα να πληρώσουμε τα 4,5 δισ. μέσα στο Μάρτιο στους δανειστές μας, γιατί απλούστατα δεν θα υπάρχουν τα λεφτά αυτά στα κρατικά ταμεία. Ο Ντράγκι της ΕΚΤ έχει πει ξεκάθαρα: «Θα σας δώσουμε νέα χρήματα αν έχετε συμφωνήσει με την τρόικα για συνέχιση του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων».

Αυτή, λοιπόν, είναι η κατάσταση χωρίς στολίδια και μεταξωτές κορδέλες. Πρέπει λοιπόν στις 26 Ιανουαρίου να έχουμε κυβέρνηση, για να φύγουν αμέσως για Βρυξέλλες οι υπουργοί της, να ξεκινήσουν αμέσως τη συζήτηση με την τρόικα, να φτάσουν σε κάποια συμφωνία ώστε να έρθουν τα πρώτα χρήματα στην Ελλάδα, δηλαδή τα νέα δανεικά, για να πληρώσουμε τα παλιά δανεικά.

«Να κόψουν λοιπόν το κεφάλι τους» οι διάφοροι πολιτικοί αρχηγοί και να συμφωνήσουν μεταξύ τους να υπάρξει μία κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ (αν δεν έχει αποκτήσει την αυτοδυναμία) γιατί όλες αυτές οι παπάρες για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας είναι για τους ηλίθιους και γιατί το τέρας της πτώχευσης της χώρας και τυπικά πλέον είναι προ των πυλών.

Εκτός κι αν προτιμάμε τη Βενεζουέλα του Μαδούρο, να πάμε από τώρα να πιάσουμε στασίδι στις ουρές έξω από τα μπακάλικα, για ένα κουτί γάλα.

Διαβάστε επίσης:

Με τα «ΘΑ» δεν χόρτασε κανείς κύριε πρωθυπουργέ

Ο Βενιζέλος «σφυρίζει» αδιάφορα για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Δημοσκόπησεις: Πόλωση και συσπείρωση για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Σχετικές ειδήσεις