ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Εκλογές 2015: Τα εθνικά θέματα στα σκουπίδια!

Εκλογές 2015: Τα εθνικά θέματα στα σκουπίδια!

Οι δύο μεγάλοι μονομάχοι για την εξουσία (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) έχουν πετάξει στα σκουπίδια προεκλογικά τα μεγάλα εθνικά θέματα: χάραξη ΑΟΖ, Θράκη, Αιγαίο, όνομα Σκοπίων και ορυκτός πλούτος.

Μία περίεργη σιωπή για τα μεγάλα ανοικτά ζητήματα του ελληνισμού, που κανένα κόμμα από αυτά που ζητάει την ψήφο μας στις βουλευτικές εκλογές –εκτός ΑΝΕΛ είναι η αλήθεια- δεν ξεκαθαρίζει τη θέση του για τα θέματα αυτά.

Και σε ό,τι αφορά τους δύο μεγάλους μονομάχους, μπορεί να πει κανείς ότι η σιωπή τους αναφορικά με τη Θράκη και το όνομα των Σκοπίων, έχει καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.

Γιατί στη Θράκη υπάρχει ένα πολυπληθές μουσουλμανικό στοιχείο, άρα χρήσιμοι ψήφοι, και οποιαδήποτε αναφορά ενός κόμματος σε μέτρα στη Θράκη, που θα περιορίζουν την τουρκική διείσδυση στην περιοχή, θα στερούσε μάλλον μουσουλμανικούς, φιλότουρκους ψηφοφόρους. Και για το όνομα των Σκοπίων υπάρχει μία πολυπληθής κατηγορία σλαβόφωνων, κυρίως στις περιοχές Φλώρινας, Έδεσσας, Καστοριάς, αλλά και διάφοροι «ντεμέκ προοδευτικοί» ανά την επικράτεια που βγάζουν σπυριά όταν μιλάμε για εθνικά θέματα (Σκόπια κλπ.). Οπότε δεν είναι ώρα να χάνουμε χρήσιμες ψήφους –σκέφτονται οι δύο μεγάλοι- και δεν είναι ώρα να μιλάμε αν σφετερίζονται το όνομα Μακεδονία και το Μέγα Αλέξανδρο οι Σκοπιανοί. Έτσι απλοϊκά, έτσι κοντόφθαλμα σκέφτονται τα διάφορα επιτελεία των δύο διεκδικητών της εξουσίας.

Και κάπως έτσι, οι δύο μονομάχοι της Κυριακής, για ΑΟΖ, Αιγαίο και ορυκτό πλούτο δεν λένε τίποτα, πρώτον γιατί δεν έχουν «ψωμί» τα θέματα αυτά (δηλαδή δεν δίνουν ψήφους) και δεύτερον δεν θέλουν να ανοίξουν τώρα μέτωπο με την Τουρκία.

Μπορούμε, λοιπόν, να κουβεντιάζουμε για τα αιτήματα των Ελλήνων κυνηγών, να μοιράζουμε λαγούς με πετραχήλια, να σκίζουμε μνημόνια και καλσόν, να κόβουμε ευρώ όποτε μας γουστάρει στο νομισματοκοπείο μας, αλλά για Θράκη, ΑΟΖ, Αιγαίο μούγγα στη στρούγκα.

Μετά μιλάμε για εθνική αξιοπρέπεια και για την Ελλάδα που ποτέ δεν πεθαίνει.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2015 - Καμμένος: Τα εθνικά θέματα είναι «κόκκινες γραμμές»

Reuters: Οι πιστωτές ευθύνονται για τις πρόωρες εκλογές

Πού ψηφίζω - Mάθε πού ψηφίζεις μέσω ίντερνετ και τηλεφώνου

Σχετικές ειδήσεις