ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Η πρώτη μεγάλη νίκη του Τσίπρα

Η πρώτη μεγάλη νίκη του Τσίπρα

Ξεχάστε τους διάφορους Τόμσεν, Μαζούχ και τους άλλους υπαλλήλους, χαρτογιακάδες, που ερχόντουσαν κάθε τόσο για έλεγχο στην Ελλάδα και έμπαιναν σε ελληνικά υπουργεία και στο γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού σαν να έμπαιναν στο κοτέτσι τους, να δουν αν γέννησε καμιά κότα ένα αυγό, να το αρπάξουν.

Τώρα η Ελλάδα μιλάει μόνο με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Βουλής Μάρτιν Σουλτς, που έρχεται μεθαύριο (29/1/2015) στην Αθήνα, με τον πρόεδρο του Eurogroup Ντάισελμπλουμ, που έρχεται και αυτός στην Αθήνα την Παρασκευή (30/1/2015) για συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση και με τον Γιούνκερ της Κομισιόν και τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.

Όταν είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας προεκλογικά ότι: «Ξεχάστε τους υπαλλήλους της τρόικας και με μόνο με πολιτικές ηγεσίες θα μιλάμε από εδώ και πέρα για το πρόβλημα της Ελλάδας» κάποιοι το είδαν και αυτό σαν προεκλογικό πυροτέχνημα λέγοντας «ο μικρός τρελάθηκε και δεν ξέρει τι λέει».

Και να όμως, που η αναγγελία άφιξης στην Ελλάδα των Σουλτς και Ντάισελμπλουμ, είναι η πρώτη μεγάλη νίκη του Έλληνα πρωθυπουργού, που είναι αποφασισμένος να προχωρήσει με την κυβερνητική του ομάδα, βάζοντας το πρόβλημα του ελληνικού χρέους σε ΔΝΤ, Κομισιόν και ΕΚΤ, στην πολιτική του διάσταση και όχι μόνο στη μακροοικονομική του.

Δείχνει όμως και κάτι άλλο αυτή η πρεμούρα της ηγεσίας της τρόικας, να έρθει στην Αθήνα και να ξεκινήσει ένα πρώτο διάλογο με την κυβέρνηση Τσίπρα: ότι τρέμουν τη ρήξη, το «ατύχημα» με την Αθήνα. Δηλαδή επιτέλους μας υπολογίζουν. Γιατί ξέρουν καλά ότι πέρα από τα παραμύθια για θωράκιση της οικονομίας της Ευρώπης έναντι της Ελλάδας, για τα plan B και C του ανελέητου Γερμανού Σόιμπλε, ξέρουν καλά ότι το πρόβλημα της Ελλάδας, αν δεν υπάρξει συμφωνία στην επαναδιαπραγμάτευση, θα γίνει αμέσως πρόβλημα της Ευρώπης και μετά της Αμερικής και μετά της παγκόσμιας οικονομίας.

Την Κυριακή που πέρασε (25/1/2015), η ελπίδα νίκησε το φόβο. Τώρα, η γενναία ελληνική στάση απέναντι στους καρχαρίες της τρόικας, κάνει την ελπίδα της Κυριακής πραγματικότητα, με μία μέρα με φως για την Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια οδύνης και σκότους.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Σχετικές ειδήσεις