ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Σιωπητήριο στους υπουργούς – τελάληδες

Σιωπητήριο στους υπουργούς – τελάληδες

Ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι για την ανάληψη των καθηκόντων τους, αλλά και άπειροι στη διαχείριση κυβερνητικών θέσεων, κάποιοι υπουργοί της νέας κυβέρνησης, χθες (28/01/2015) με τις δηλώσεις τους «έβαλαν φωτιά στα τόπια» και προκάλεσαν τεκτονικό σεισμό στην ελληνική οικονομία.

Νέα κατάρρευση στο χρηματιστήριο, σχεδόν εξαϋλωμένες οι ελληνικές τράπεζες με αξία πολύ μικρότερη από τα αποθεματικά τους, νέα εκτόξευση στα ουράνια των ελληνικών spreads και φυσικά πάγωμα κάθε επενδυτικού ενδιαφέροντος των ξένων για τη χώρα μας.

Ίσως θέλοντας να βεβαιώσουν τους ψηφοφόρους τους ότι δεν τους είπαν ψέματα προεκλογικά (κάτι που δεν χρειάζεται πλέον) βασικοί υπουργοί της κυβέρνηση Τσίπρα άρχισαν να μιλάνε για επανεξέταση συμφωνιών με ξένους επενδυτές, για κρατικοποίηση εταιριών που είχαν βγει ήδη προς πώληση (π.χ. μέρος της ΔΕΗ), για έλεγχο των συμφωνιών με ξένους που έχουν υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, για οριστική εγκατάλειψη της πώλησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, λιμανιών και αεροδρομίων, και πολλά άλλα τέτοια που με μια φράση σημαίνουν: «θρίαμβος του κρατισμού και κατεβάζουμε ρολά σε ενδιαφερόμενους να αγοράσουν Ελλάδα».

Αργά χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός και ο σοφός Δραγασάκης έσπευσαν να «μαζέψουν» αυτούς τους υπουργούς – τελάληδες, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Ξένους επενδυτές για την ώρα θα τους βλέπουμε με το κιάλι. Οι Γερμανοί που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα ήδη ζήτησαν πρωί – πρωί σήμερα ρήτρα ασφάλειας για τα χρήματα που θα επενδύσουν στη χώρα μας (αν και όταν γίνει αυτό) από το ελληνικό δημόσιο.

Τρομάξαμε τους Κινέζους που ήθελαν ν' ανοίξουν πόρτα στην Ευρώπη από το λιμάνι του Πειραιά, διακινώντας τα εμπορεύματά τους και προσφέροντας στην ελληνική οικονομία έσοδα και θέσεις εργασίας. Τρομάξαμε Άραβες και Ευρωπαίους επενδυτές και παράλληλα διαλύσαμε χρηματιστήριο και ελληνικές τράπεζες.

Αυτή την ώρα δεν χρειάζεται υπουργούς – τελάληδες όπου διαλαλούν την πραμάτεια τους. Σοβαρές και προσεκτικές κινήσεις χρειάζεται για να προσελκύσουμε ξένους επενδυτές, χωρίς βέβαια να ξεπουλάμε τη χώρα. Χρειάζεται να ανοίξουμε δρόμους για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, ν' ανοίξουμε τις πόρτες μας στον κόσμο.

Και τελικά τα μέτρα δεν προαναγγέλλονται για να ενημερώσουμε τον όποιο αντίπαλο. Δεν χρειάζονται οι τελάληδες. Τα μέτρα εφαρμόζονται ξαφνικά για να μην αφήσουμε και χρόνο στις αντιδραστικές δυνάμεις να δράσουν.

Σχετικές ειδήσεις