ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Έρχεται Αρμαγεδδώνας για τους φοροκλέφτες

Έρχεται Αρμαγεδδώνας για τους φοροκλέφτες

Χωρίς αιχμαλωσίες από διαπλοκές, χωρίς «χρέη» από το παρελθόν στην πλουτοκρατία και θέλοντας να αποδείξει άμεσα στην Ευρώπη ότι μία νέα μέρα κάθαρσης και διαφάνειας ξημέρωσε για την Ελλάδα, η κυβέρνηση έχει τα στοιχεία πλέον και είναι έτοιμη να αναγκάσει να πληρώσουν όσοι έκλεψαν το κράτος, έκρυψαν εισοδήματα, κέρδισαν διαγωνισμούς παράνομων δημοσίων έργων με μίζες, έκαναν λαθρεμπόριο ανενόχλητοι τα τελευταία χρόνια και όσους περιλαμβάνονται στις λίστες Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου και Λονδίνου και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα τεράστια ποσά που έβγαλαν από την Ελλάδα.

Έρχεται ένας πραγματικός Αρμαγεδδώνας για όσους παράνομα πλούτισαν τα τελευταία χρόνια, καθώς πριν καν συμπληρώσει ένα μήνα η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες έχουν στα χέρια τους:

1. Κατάλογο 4.000 περίπου φοροφυγάδων που εμφανίζουν πλήρη αναντιστοιχία των περιουσιακών τους στοιχείων σε ακίνητα, καταθέσεις, πολυτελή σκάφη και αυτοκίνητα, κ.λπ. με τα εισοδήματα που δηλώνουν.

2. Διαπιστωμένες είναι 400 περίπου περιπτώσεις και η έρευνα συνεχίζεται μέσα από τις λίστες Λαγκάνρτ και Λουξεμβούργου εξαγωγής τεράστιων ποσών στο εξωτερικό από ιδιώτες που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην Ελλάδα.

3. Ο ΣΔΟΕ και άλλες κρατικές υπηρεσίες (ακόμα και η ΕΥΠ) έχουν μπει ήδη σε 15 περίπου συστήματα και κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων και τσιγάρων τα οποία στερούν από το κράτος έσοδα 1,5 δισ. ευρώ κάθε χρόνο.

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα της κυβέρνησης να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους να δώσουν μία τετράμηνη παράταση στην Ελλάδα παραμονής της κάτω από την προστασία της Ευρώπης, ήταν και η υπόσχεση Τσίπρα Βαρουφάκη ότι θα παταχθεί άμεσα η φοροδιαφυγή και διαφθορά στη χώρα μας για να υπάρξουν και άμεσα έσοδα στα κρατικά ταμεία.

Οι ευρωπαίοι εταίροι ποντάρουν πολύ στην υπόσχεση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης αλλά δίνουν διορία μέχρι τέλος Απριλίου για την υλοποίησή της.

«Δεν έχουμε σκελετούς στην ντουλάπα μας από διαπλοκές με το κεφάλαιο, άρα είμαστε ελεύθεροι και αδέσμευτοι να επιβάλλουμε το νόμο, να τιμωρήσουμε και να σύρουμε στα κρατικά ταμεία όσους μέχρι τώρα έκλεβαν τον κράτος» είπε σήμερα στο Newsbomb.gr υψηλόβαθμος οικονομικός υπουργός της κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις