ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Θα φάει η Μέρκελ την ΚΟΤΑ;

Θα φάει η Μέρκελ την ΚΟΤΑ;

Και τώρα εμπρός η ΚΟΤΑ και πίσω η Μέρκελ (όπως λέμε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα). Ή καλύτερα: θα φάει η Μέρκελ την ΚΟΤΑ ή η ΚΟΤΑ θα αρχίσει να τσιμπάει τη Μέρκελ; (Γιατί για να την φάει αποκλείεται).

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να τετραγωνίσει τον κύκλο τις τελευταίες ώρες, γι' αυτό και αργεί να καταθέσει τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις, που έχει υποσχεθεί στους δανειστές μας.

Προσπαθεί να αναγγείλει μέτρα που θα ικανοποιήσουν και τη Μέρκελ στο Βερολίνο (και άρα Eurogroup , Ντράγκι και λοιπούς συγγενείς) αλλά και την ΚΟΤΑ, τη γνωστή ultra κομμουνιστική συνιστώσα και τις συγγενικές τις παραφυάδες μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί, όμως, ο ακραίος καπιταλισμός του Βερολίνου και της Ευρωζώνης να συναντηθεί και να συνυπάρξει με μία πολιτική και οικονομική αντίληψη σοβιετικού τύπου;

Ακούγεται από γραφικό έως και κακόγουστο ανέκδοτο, αλλά κάτι τέτοιο πρέπει να δει τώρα ο Τσίπρας. Μέτρα που θα γίνουν αποδεκτά από την ΚΟΤΑ μέχρι τη «Ρόζα» και τους τροτσκιστές μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, τα ίδια μέτρα που πρέπει να γίνουν αποδεκτά από Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ.

Πιάσ' τ' αβγό και κούρευ' το, που λένε.

Όμως η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει ούτε με ΚΟΤΕΣ ούτε με κουτορνίθια. Και επειδή έχουν μείνει μόνο πέντε ημέρες μέχρι να μας πουν «άντε γεια» οι εταίροι μας (λέμε τώρα) και να μας πάρουν με τις ντομάτες, γιατί για μία ακόμη φορά τους κοροϊδέψαμε, ο σύντροφος Αλέξης ας προχωρήσει θαρραλέα στον ευρωπαϊκό δρόμο που έτσι και αλλιώς θέλει το 80% του ελληνικού πληθυσμού και ας στείλει αυτά τα ρημαδομέτρα τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στους Ευρωπαίους.

Και ας αφήσει πίσω τους τις ΚΟΤΕΣ, να τρώνε πίτουρα που προτιμάνε.

Σχετικές ειδήσεις