ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Και τώρα κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

Και τώρα κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

Τέρμα τα παιχνιδάκια της αντιπολίτευσης απόψε το βράδυ (30/03/2015), με τη σκληρή μάχη που δίνει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες για μία έντιμη συμφωνία με τους θεσμούς.

Με μία κίνηση ματ στην πολιτική σκακιέρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός καλεί σήμερα το βράδυ στη Βουλή τους Σαμαρά, Βενιζέλο και Θεοδωράκη να πάρουν συγκεκριμένη θέση στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που προτείνει η Ελλάδα στους θεσμούς, ώστε στη συνέχεια να μπορεί η χώρα να εμφανίζει ενωμένες τις πολιτικές της δυνάμεις και συμπαγείς και να δώσει το μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους ότι μάχεται χωρίς διαφορετικές θέσεις των βασικών πολιτικών δυνάμεων.

Και τώρα, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Ποιος θα μπορέσει να πει όχι σε μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης; Ποιος μπορεί να πει όχι στις 100 δόσεις στην εφορία; Ποιος μπορεί να πει όχι σε άμεση εκμετάλλευση της λίστας Λαγκάρντ και σε μεταφορά μεγαλύτερων φορολογικών βαρών στους έχοντες και κατέχοντες.

Και κάπως έτσι, μερικοί θα δουν πόσα απίδια χωράει ο σάκος –που λέει και ο λαός. Δεν επιμερίζει ευθύνες και διαχείριση εξουσίας σε Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, ο Αλέξης Τσίπρας. Αναλαμβάνει πλήρως τις κυβερνητικές του ευθύνες. Απλά τους καλεί, να σταθούν στο πλευρό της κυβέρνησης ή απέναντί της.

Δηλαδή ζητάει την υπεύθυνη πολιτική θέση και στάση της αντιπολίτευσης στη μάχη της Ελλάδας για τη σωτηρία της, ώστε αυτή η ενότητα των πολιτικών δυνάμεων να χρησιμοποιηθεί στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, για να μην υπολογίζουν και εκείνοι σε μία πιθανή άλλη ελληνική πολιτική, με μία πιθανή άλλη κυβέρνηση.

Ανοιχτά, ρεαλιστικά και ξεκάθαρα θα μιλήσει σήμερα ο πρωθυπουργός στη Βουλή, θα περιγράψει σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα, καθώς αυτή είναι οριακή και πολύ κρίσιμη. Θα μιλήσει για τους κινδύνους αλλά και τις ελπίδες που υπάρχουν, θα ξεκαθαρίσει πότε και πώς θα δώσει τη μάχη κατά της διαπλοκής και των μεγάλων συμφερόντων.

Και κυρίως θα πει στους τρεις καμπαλέρος της αντιπολίτευσης: «Αυτή είναι η μάχη που δίνουμε για τον ελληνικό λαό, αυτά είναι τα όπλα μας, ελάτε μαζί μας να προχωρήσουμε και την ευθύνη θα την έχει η κυβέρνηση».

Δεν ξέρω πώς τελικά θα αντιμετωπίσουν το κάλεσμα – πρόκληση οι τρεις τους. Εκείνο που ξέρω είναι, ότι από χθες βράδυ έχουν πάρει φωτιά τα κομματικά επιτελεία στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, για να βρουν πώς θα απαντήσουν, αλλά με το μικρότερο πολιτικό κόστος γι' αυτούς, στο κάλεσμα του Τσίπρα που τους λέει με πολύ απλά λόγια: «Αποφασίστε. Μαζί μας και με την Ελλάδα ή με τους βαρβάρους;».

Σχετικές ειδήσεις