ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Τζάμπα μάγκες

Τζάμπα μάγκες

'Αρχισαν πάλι να λαλούν οι καρακάξες ( παράφωνα πουλιά) των κυβερνητικών βουλευτών ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου που μας παίρνει όλων το κεφάλι.

Και να σου πετιέται, να σου πετιέται που λέει και ο ποιητής η κ.Λούκα Κατσέλη που δεν θα ψηφίσει λέει το άρθρο 37, να σου πετιέται και ο κ.Ρομπόπουλος που απειλεί με παραίτηση, να σου πετιέται και ο κ.Λιντζέρης που συνολικά διαμαρτύρεται για τα μέτρα, να σου πετιούνται και οι κ.Κουσελάς, η κ.Μερεντίνη, ο κ.Σαλαγιάννης και ο κ.Γρηγοράκος μέχρι και ο φίλος Χρήστος Πρωτόπαπας σήκωσε κεφάλι διαφωνίας.

Μετράω διαμαρτυρόμενους για το πολυνομοσχέδιο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και βγάζω κάπου 12-15 βουλευτές.

Έχοντας 154 βουλευτές η κυβέρνηση, οι μισοί από τους 12 να ψηφίσουν όχι στο πολυνομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση πάει σπίτι της.

Αλλά όλα αυτά μου θυμίζουν κι όσα είχαν γίνει πριν λίγους μήνες όταν ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο, χαμός και τότε από τις «καρακάξες» της συμπολίτευσης. Και μόνο ο Γιώργος Φλωρίδης αποδείχθηκε μάγκας και κιμπάρης.

Παραιτήθηκε από τη Βουλή και πήγε σπίτι του, ο άλλος ο Κουρουμπλής δεν ψήφισε αλλά και δεν παραιτήθηκε από βουλευτής (δηλαδή μάγκας χωρίς προσωπικό κόστος)

Το ζήτημα είναι ότι ναι μεν δεν ψηφίζεις, αλλά παράλληλα πρέπει να παραιτηθείς γιατί αλλιώς δείχνεις να συμμετέχεις σε ένα κόμμα που απορρίπτεις τις αποφάσεις του.

Τι θα γίνει κι αυτή τη φορά;

Εγώ σας λέω από τώρα ότι το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί. Κι από αυτούς που ονομάζω σήμερα «καρακάξες» ( με την καλή τους έννοια) ή από τους τζάμπα μάγκες όπως προτιμάει να τους χαρακτηρίζει ο λαός