ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Γίναμε σοφοί μέσα στην Κόλαση

Γίναμε σοφοί μέσα στην Κόλαση

Όσο διάβαζα και μελετούσα κυριακάτικα όλες τις δημοσκοπήσεις που έκαναν οι μεγάλες εφημερίδες ΤΟ ΒΗΜΑ και η REAL NEWS, τόσο θαύμαζα κι έμενα έκπληκτος από τη σοφία του ελληνικού λαού που μπορεί μέσα σε αυτή τη θολούρα, τον καθημερινό πόνο και την αγωνία, και τον υπέρμετρο θυμός του για τις αδικίες, να βλέπει ψύχραιμα τη λύση στο δράμα.

Σε ποσοστό 80% οι 5.000 περίπου που ρωτήθηκαν σε αυτές τις δημοσκοπήσεις είπαν ΝΑΙ στη συγκυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας.

Σε ποσοστό 70% είπαν ότι δεν πιστεύουν ότι μπορεί να σώσει την Ελλάδα κάποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Σε ποσοστό 62% είπαν ότι οι εκλογές δεν χάλασε ο κόσμος να γίνουν και μετά τις 19 Φεβρουαρίου.

Κι έριξαν στα Τάρταρα το ΠΑΣΟΚ δίνοντας ποσοστό μόνο 9.8% στις προσεχείς εκλογές, ανεβάζοντας τα τρία κόμματα της Αριστεράς στο συνολικό ποσοστό του 27%.

Δεν ξέρω τι θα γίνει τους επόμενους μήνες.

Προφανώς τα ποσοστά θα αλλάξουν.

Αλλά για μένα έχει σημασία ότι σήμερα, σ' αυτή την περίοδο της μεγάλης Αγανάκτησης και των πυροτεχνημάτων του «Δεν πληρώνω», «Πίσω στη δραχμή», «Έξοδος από την ευρωζώνη», σε αυτή την περίοδο που οι διάφοροι λαϊκιστές, τραμπούκοι της πολιτικής και παπαγαλάκια του χάους, έρχεται αυτός ο σοφός λαός και λέει τα σωστά και ψύχραιμα.

Τέτοιος λαός όποια καταστροφή κι αν τον βρει, σε όποιους μουρλούς, βλάκες, προδότες, λαμόγια και δούλους πολιτικούς κι αν πέσει, θα βρει πάντα τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να σώσει την πατρίδα.