ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Τρελοκομείο η «Ελλάς»

Τρελοκομείο η «Ελλάς»

Αν ζούσε ο πατέρας του Θεάτρου του παραλόγου Ιονέσκο θα έγραφε σίγουρα ένα θεατρικό έργο με τίτλο «Τρελοκομείο η ''Ελλάς''».

Μόνο που δεν θα ήταν κωμωδία αλλά ένα δράμα. Το δράμα ενός ολόκληρου λαού.

Ας πάρουμε όμως από την αρχή το δρόμο για το τρελοκομείο.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου και το παράλυτο κράτος δεν μπόρεσαν να μαζέψουν τα λεφτά που πρέπει από τους φορο-κλέφτες, οπότε ένας φωστήρας του επιτελείου Βενιζέλου βρήκε τη φαεινή ιδέα: Ειδική εισφορά στα ακίνητα ανάλογα με την έκτασή τους και πληρωμή του ποσού με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Κι όποιος δεν πληρώνει του κόβουμε το ρεύμα.

Κι αυτός που είναι άνεργος, ανάπηρος, πολύτεκνος και δεν έχει να φάει κι άρα δεν έχει να πληρώσει το νέο χαράτσι ας μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, να παγώνει, να μένει στο σκοτάδι, να μην μπορεί να μαγειρέψει ή να πλυθεί.

Και τότε έρχεται η σειρά του άλλου γίγαντα του συνδικαλισμού του κ. Φωτόπουλου που σαν σύγχρονος Ρομπέν των Δασών κάνει ντου από παντού στα κτίρια της ΔΕΗ που βγάζουν στους λογαριασμούς κι έτσι βάζει φραγμό στο χαράτσι για τους φτωχούς και αδύνατους, αλλά και για τους πλούσιους γιατί στο μηχανογραφικό της ΔΕΗ δεν υπάρχει μηχάνημα που να ξεχωρίζει αυτούς που έχουν να πληρώσουν και αυτούς που δεν έχουν .

Κι έτσι δεν πληρώνει κανείς.

Κι αυτοί που έχουν ένα σπιτάκι 50 τ.μ. και οι άλλοι με τις βιλάρες των 1.000 τ.μ.

Οπότε έρχεται η σειρά των ΜΑΤ, μπουκάρουν στα γραφεία της ΔΕΗ, δένουν τον Φωτόπουλο και τους άλλους που εμπόδιζαν την έκδοση των λογαριασμών με το χαράτσι, αλλά δύο ώρες αργότερα η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κηρύσσει 48ωρη απεργία στην υπηρεσία της που έστελνε τους λογαριασμούς με το χαράτσι.

Οπότε; Οπότε η τρέλα συνεχίζεται, το παραμύθι που λέμε στην Τρόικα ότι μαζεύουμε λεφτά συνεχίζεται, ο γίγαντας Φωτόπουλος παίρνει τη μορφή λαϊκού ήρωα και τα κόκκαλα του Ιονέσκο τρίζουν από το κακό τους που δεν μπορούν να γράψουν αυτά, το ηρωικό και πένθιμο έργο «Τρελοκομείο η ''Ελλάς''»