ΜΑΡΚΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ

Κλίμα ζόφου στο ΠΑΣΟΚ

Κλίμα ζόφου στο ΠΑΣΟΚ

Εκτός απ' τα οικονομικά, «ζεματάνε» και οι δημοσκοπήσεις!

Του Μάρκου Μουζάκη

Ήταν στραβό το κλήμα...

Ε, κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί το κλίμα ζόφου που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες –κυριολεκτικά- ώρες.

Το χειρότερο;

Δεν φαίνεται κανένα, μα κανένα φως στην άκρη του... τουνέλου!

Την κατάσταση περί τα οικονομικά τη γνωρίζετε ασφαλώς.

Και αναφερόμαστε τόσο στη διαχείριση των οικονομικών την περίοδο του ΓΑΠ, όσο και στη σημερινή πραγματικότητα, που καταγράφεται ως μαύρη κι άραχλη...

Ουδείς είναι σε θέση να πιστέψει, για παράδειγμα, πως το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι του ιδιοκτήτη του κτιρίου της Ιπποκράτους, για εξόφληση του 50% τουλάχιστον των οφειλομένων ενοικίων μέσα σε τρεις μήνες, όπως δεσμεύτηκε ο ταλαίπωρος Ν. Σαλαγιάννης και μάλιστα εγγράφως και μάλιστα υπό την απειλή δικαστικών επιμελητών...

Και να 'ταν μόνο αυτό...

Καθημερινά στο ΠΑΣΟΚ καταφθάνουν «ενοχλήσεις» πιστωτών, μηνύσεις και αγωγές, για διεκδίκηση οφειλομένων. Η κατάσταση έχει –κυριολεκτικά- ξεφύγει!

«Καπάκι», που λένε, με αυτά τα τραγικά έρχονται και οι δημοσκοπήσεις αυτών των ημερών που δείχνουν το Κίνημα να καταβυθίζεται!

Το "Newsbomb.gr" σας είχε έγκαιρα επισημάνει ότι παρά τις ενέσεις τεχνητής αισιοδοξίας για ανάκαμψη που διοχέτευε το επιτελείο Βενιζέλου, η πραγματικότητα ήταν κάτι παραπάνω από ζοφερή.

Και ότι είναι πρωτόγνωρο (όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα...) να μην μπορεί ένα κόμμα να αυξήσει στοιχειωδώς τη συσπείρωσή του μετά από ένα συνέδριο.

Ας πούμε, το ΚΚΕ φαίνεται να παρουσιάζει μια σταθερή αύξηση των δημοσκοπικών του ποσοστών μετά το συνέδριό του.

Το ΠΑΣΟΚ, αντίθετα, βλέπει τα ποσοστά του να μειώνονται διαρκώς.

Όλες οι τελευταίες έρευνες φέρνουν το Κίνημα κάτω και απ' την τέταρτη θέση, με ποσοστά που υπολείπονται των ποσοστών πότε του ΚΚΕ και πότε των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ορισμένες μάλιστα και των δύο αυτών κομμάτων!

Και στο μεταξύ το νέο κόμμα του Α. Λοβέρδου, εμφανίζεται να κερδίζει ποσοστά γύρω στο 2%...
Εξηγούνται βέβαια έτσι και οι επιθέσεις ενότητας προς τη ΔΗΜΑΡ, όπως φυσικά και η άρνηση του κόμματος του Φ. Κουβέλη να «τσιμπήσει»...

Μάλιστα όπως υπογράμμιζε στο Newsbomb έγκυρος αναλυτής δημοσκοπήσεων, αν αυτότο κλίμα συνεχιστεί, τότε σε λίγο θα είναι ζητούμενη ακόμα και αυτή η κοινοβουλευτική επιβίωση του ΠΑΣΟΚ!