ΜΑΡΚΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ

Ουαί τοις... «νικηταίς»!

Ουαί τοις... «νικηταίς»!

Τελευταίο, αλλά όχι προφανώς έσχατο, «επίτευγμά» της, το επικοινωνιακό ευτράπελο, σύμφωνα με το οποίο κατήγαγε, λέει, νίκην μεγίστην εναντίον των απεργών της ΔΕΗ, επειδή... έδειξε αποφασιστικότητα, πυγμή και ακύρωσε, λέει και την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν (άκουσον, άκουσον!) να αφήσει κατακαλόκαιρα την Ελλάδα χωρίς ρεύμα!

Του Μάρκου Μουζάκη

Τελικά φαίνεται πως τούτη η συγκυβέρνηση ούτε καν καλά επικοινωνιακά παιχνίδια δε γνωρίζει να φτιάχνει.

Παρά το γεγονός, ότι απολαμβάνει απίστευτης στήριξης απ' τα ΜΜΕ της διαπλοκής, τόσης στήριξης που δεν απολάμβαναν ούτε οι κυβερνήσεις Σημίτη (φανταστείτε δηλαδή!), παρά το γεγονός ότι τα καθεστωτικά ΜΜΕ αποκρύπτουν ασύστολα τις κακές για την κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν ειδήσεις, ενώ υπερπροβάλλουν ή ακόμα και κατασκευάζουν (οι μονταζιέρες να 'ναι καλά) ειδήσεις που θίγουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι έχει «στα πόδια της» αρκετούς τηλεπεραθυράτους αναλυτές και σχολιαστές, εν τούτοις άτεχνα ή υπό το κράτος απόγνωσης διαπράττει τη μια γκάφα μετά την άλλη.

Τόση υποτίμηση της νοημοσύνης του λαού, που βομβαρδίζεται απ' τα συστημικά ΜΜΕ και την κυβερνητική προπαγάνδα, δεν έχω ξαναδεί από κυβέρνηση. Έτσι, που τελικά όλη αυτή η καθεστωτική προπαγανδιστική πλημμυρίδα γίνεται μπούμερανγκ εναντίο της!

Τελευταίο, αλλά όχι προφανώς έσχατο, «επίτευγμά» της, το επικοινωνιακό ευτράπελο, σύμφωνα με το οποίο κατήγαγε, λέει, νίκην μεγίστην εναντίον των απεργών της ΔΕΗ, επειδή... έδειξε αποφασιστικότητα, πυγμή και ακύρωσε, λέει και την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν (άκουσον, άκουσον!) να αφήσει κατακαλόκαιρα την Ελλάδα χωρίς ρεύμα!

Και αυτό το γελοίο όσο και σαθρό επικοινωνιακό πυροτέχνημα το αναπαρήγαγαν βεβαίως ασμένως οι δημοσιογραφικοί ιμάντες περάσματος της κυβερνητικής προπαγάνδας, αλλά με αυτό γελά ο λαός (όταν δεν οργίζεται) και χαχανίζουν μέχρι και... οι βαρκούλες Ιονίου τε και Αιγαίου!

Όταν δηλαδή μια κυβέρνηση αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης για να διαλύσει μια απεργιακή κινητοποίηση, ένα μέτρο ακραία αυταρχικό, αυτό θεωρείται επιτυχία!

Όταν αυτό έρχεται ως συνέχεια του τρόπου διακυβέρνησης της χώρας, κυρίως μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που αυτή η κυβέρνηση τις έχει αναγάγει σε κανόνα αντί για εξαίρεση, αυτό θεωρείται νίκη!
Όταν τα κόμματα που συγκυβερνούν απομονώνονται απ' την κοινωνία κι εξοργίζουν το λαό, αυτό θεωρείται ήττα του ΣΥΡΙΖΑ!

Όταν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ χάνουν και τα ελάχιστα λαϊκά ερείσματα που τους είχαν απομείνει με τέτοιες πραχτικές, αυτό θεωρείται επίδειξη πυγμής!

Όταν ως αποτέλεσμα αυτών των ακραία αυταρχικών πολιτικών συσπειρώνονται γύρω απ' την αντιπολίτευση (με τα όποια λάθη της) δυνάμεις που φεύγουν απ' τα στρατόπεδα των κομμάτων της συγκυβέρνησης, αυτό επιχειρούν να το περάσουν ως επιτυχία!

Όταν γύρω απ' την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα συσπειρώνονται οι άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης –με τις διαφορετικές βεβαίως προσεγγίσεις τους- ενώ ακόμα κι ο Πρόεδρος της Βουλής αναγνωρίζει ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί ό,τι εφαρμόστηκε και με την πρόταση για τη Συνθήκη της Λισαβόνας προκαλώντας έτσι την οργή του Μαξίμου και ρήγμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αυτό θέλουν να το περάσουν ως αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ!

Όταν ο λαός έχει ανέβει στα κάγκελα αυτό θεωρείται κυβερνητική επιτυχία!

Όταν πάρα πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως φάνηκε και στη συνεδρίαση του Π.Σ. εκφράζουν αγανάκτηση για τις μεθόδους διακυβέρνησης της χώρας και απομονώνουν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης οδηγώντας τον σε δεινή ήττα, αυτό θέλουν να μας πείσουν πως είναι δείγμα της... σταθερότητας της συγκυβέρνησης!

Καλά, όσες άλλες τέτοιες «νίκες» θα χρειαστούν για να φύγουν;