ΜΑΡΚΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ

Νικητής ο Τσίπρας στη «μάχη της Θεσσαλονίκης»

Νικητής ο Τσίπρας στη «μάχη της Θεσσαλονίκης»

Ο Τσίπρας τα στοιχειώδη εξήγγειλε.Μέτρα ανακούφισης που θα μπορούσε να εξαγγείλει ακόμα και μια κυβέρνηση σοβαρής κεντροδεξιάς, αν ήθελε να προσφέρει στο ρημαγμένο λαό μια χαραμάδα ελπίδας.

Του Μάρκου Μουζάκη

«Εμφανίστηκε σαν πρωθυπουργός. Και αυτή τη βεβαιότητα τη μετέδωσε πολύ πειστικά», ήταν η εκτίμηση όχι ενός οπαδού του Αλ. Τσίπρα, αλλά ιστορικού στελέχους της Ν.Δ., πρώην υπουργού, για την εμφάνιση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη, με την ομιλία του και τη συνέντευξή του.

Ο ίδιος εκτιμά, ότι ο Αλ. Τσίπρας με τις εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη κέρδισε και εντυπώσεις και ουσία, έναντι των Αντ. Σαμαρά και Β. Βενιζέλου, οι οποίοι είχαν προηγηθεί κατά μια εβδομάδα.
Κι επειδή αυτή η «μάχη», με την έναρξη της νέας πολιτικής περιόδου, ήταν ιδιαίτερα σημαντική, μάλλον θα φέρει αέρα στα πανιά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην εξαιρετικά καθοριστική πορεία προς έως και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, που είναι πολύ πιθανό να καταλήξουν με πρόωρες εκλογές.

Αρκεί και μόνο να παρατηρήσει κάποιος τις σπασμωδικές έως και γραφικές προσπάθειες των κυβερνητικών συνεταίρων να επιτεθούν στον Τσίπρα για τα όσα εξήγγειλε, με τη συνδρομή και των δημοσιογραφικών τους ιμάντων, που πλέον έχουν γίνει καταγέλαστοι, για να αντιληφθεί ότι διακατέχονται από πανικό.

Και αυτός ο πανικός είναι τόσο πασιφανής, ώστε τους αφαιρεί ακόμα περισσότερους πόντους.

Ο Τσίπρας κέρδισε, επειδή ήταν πειστικός.
Εμφανίστηκε σίγουρος.
Με αέρα επόμενου πρωθυπουργού.
Όσο για τα επιχειρήματα των συγκυβερνώντων και των δημοσιογραφικών τους φωστήρων, ότι με τις εξαγγελίες Τσίπρα η οικονομία θα πέσει στα βράχια, τι να πει κανείς;
Δηλαδή η οικονομία θα πέσει στα βράχια απ' τις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και όχι απ' τα μνημόνια, που υπηρετούν πιστά και οι Σαμαράς-Βενιζέλος και ορισμένοι δημοσιογράφοι;
Λες κι ο Τσίπρας εξήγγειλε την... έναρξη της πορείας προς το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό!
Και πού τα λένε όλα αυτά οι μνημονιακοί συνεταίροι;
Σε ένα λαό καθημαγμένο απ' τα μνημόνια, περιθωριοποιημένο, οργισμένο, ανεβασμένο στα κάγκελα!
Σε μια κοινωνία που βιώνει τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο!
Καλά, τόση απώλεια επαφής με την πραγματικότητα;
Τόση απώλεια ψυχραιμίας;
Ο Τσίπρας τα στοιχειώδη εξήγγειλε.
Μέτρα ανακούφισης που θα μπορούσε να εξαγγείλει ακόμα και μια κυβέρνηση σοβαρής κεντροδεξιάς, αν ήθελε να προσφέρει στο ρημαγμένο λαό μια χαραμάδα ελπίδας.
Αυτό ακριβώς πρόσφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Χαραμάδα ελπίδας.
Και γι' αυτό κέρδισε...

Υ.Γ.: Αν κάτι λείπει απ' τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και εμποδίζει ακόμα περισσότερο κόσμο να τον προσεγγίσει, είναι μια πατριωτική γραμμή. Και αυτό το έλλειμμα θα πρέπει σύντομα να το καλύψει, πολύ περισσότερο που βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου και τα εθνικά θέματα αλλά και μια σαφής εθνική στρατηγική έχουν θυσιαστεί απ' τους συγκυβερνώντες στο βωμό των... καθημερινών εξετάσεων που δίνουν σε τρόικα, Μέρκελ και σία...