ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ποιοι «έγραψαν» το φορολογικό;

Ποιοι «έγραψαν» το φορολογικό;

Με παρέμβαση του πρωθυπουργού προσωπικά και μπροστά στο πολιτικό αδιέξοδο που δημιουργείτο, το επαίσχυντο φορολογικό νομοσχέδιο, που ήταν έτοιμο να παρουσιασθεί στο Κοινοβούλιο προς ψήφιση από τους βουλευτές- στρατιωτάκια της κομματικής πειθαρχίας, κατέληξε στον κάλαθο των αχρήστων. Εκεί που ήταν η θέση του.

Κάποιοι μετά την εξέλιξη αυτή είπαν ότι δημιουργείται ζήτημα αξιοπιστίας της κυβέρνησης, από τα μπρος –πίσω. Το κανονικό θα ήταν και είναι να ζητήσουμε να μάθουμε αυτό που δικαιούμεθα ως πολίτες. Ποια ήταν τα πολιτικά- κυβερνητικά στελέχη και οι τάχα τεχνοκράτες που σκέφθηκαν και σύνταξαν το σχέδιο αυτό νόμου. Ποιοι είναι αυτοί οι τόσο νοσηροί που θέλησαν να διώξουν τα παιδιά των Ελλήνων και τους γονείς τους που τόλμησαν να τα αποκτήσουν; Ποιοί είναι αυτοί που θέλησαν να φορολογήσουν με 45% τους πολίτες που δηλώνουν εισοδήματα της τάξης των 25.000 ευρώ; Οφείλει ο πρωθυπουργός τα στελέχη αυτά της κυβέρνησης και της Διοίκησης να τα αποπέμψει από τις αποφασιστικές αρμοδιότητες που έχουν, γιατί πολύ απλά δεν έχουν τις ικανότητες και το πνεύμα που χρειάζεται για να συγκροτούν τόσο μεγάλης σημασίας σχέδια νόμου. Τους λείπει η ευφυΐα, η αντίληψη, η εμπειρία και τελικά η γνώση.

Πέραν αυτού ο πρωθυπουργός οφείλει για να είναι συνεπής με την τοποθέτηση του, να ζητήσει να ξαναγραφεί το φορολογικό νομοσχέδιο, να φέρει προ των ευθυνών τους τους αρμόδιους υπουργούς Στουρνάρα και Μαυραγάνη.

Τον πρώτο γιατί με δηλώσεις του ζητούσε ισοδύναμα μετ' επιτάσεως καλύπτοντας το «έκτρωμα» που εξέθρεψε στο υπουργείο του. Είναι σαν να λέμε ότι αποφασίζεται να στείλει η κυβέρνηση σε νέο- Νταχάου της γερμανικής υπερδομής, λέγε με Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, το 20% του ελληνικού πληθυσμού για εργασία. Και αφού υπήρχαν διαμαρτυρίες, ο κ. Στουρνάρας να έλεγε ότι χρειαζόμαστε ισοδύναμα για να τους πάρουμε πίσω. Ισοδύναμα σε εγκλήματα κατά της ανθρώπου, δεν νομιμοποιούνται.

Όσο για τον δεύτερο τον κ. Μαυραγάνη, με το παρελθόν στις Γερμανικές εταιρείες, είναι αυτοδίκαια υπεύθυνος, ως ο επικεφαλής της ομάδας που επεξεργάσθηκε το φορολογικό.

Τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Η σοβαρότητα και η έλλειψη ακροτήτων θα διασφαλίσουν με τον καλύτερο τρόπο την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα, μέχρι τουλάχιστον το μη αναστρέψιμο φινάλε. Η κυβέρνηση συνασπισμού με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού έχει μια δεύτερη ευκαιρία να συντάξει φορολογικό νομοσχέδιο, που να ανταποκρίνεται στην λογική και στο πρακτικό πνεύμα...

Ρoή Ειδήσεων