ΤΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μαύρα γυαλιά εναντίον εξωγήινων εισβολέων

Μαύρα γυαλιά εναντίον εξωγήινων εισβολέων

Ο εξωγήινος Τάσος Θεοδωρόπουλος αντιμετωπίζει σε 3D τους Άντρες Με τα Μαύρα οι οποίοι απειλούν να τον εξοντώσουν από το γέλιο.

ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ 3 / MEN IN BLACK 3

BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7 / 10

Είναι άντρες, φοράνε μαύρα και μαζεύουν εκατομμύρια δολάρια κάθε φορά που εμφανίζονται. Συνήθως ήταν δύο αλλά τώρα έγιναν 3 και 3D. O Γουίλ Σμιθ, και ο Τόμι ΛΙ Τζόουνς επανέρχονται 10 χρόνια μετά, στο πιο πετυχημένο franchise της καριέρας τους, τους «Άντρες με τα Μαύρα» προσθέτοντας στην παρέα δύο νέα σημαντικά στοιχεία: Το 3D και τον Τζος Μπρόλιν. Γιατί αυτή τη φορά, οι δύο μυστικοί πράκτορες που αναλαμβάνουν να καθαρίσουν την γήινη στρατόσφαιρα από ένα κάρο εξωγήινους παλαβούς, έχουν να αντιμετωπίσουν μια καινούργια πρόκληση: Το ταξίδι στο παρελθόν. Μια σειρά γεγονότων που αφορούν στο χωροχρονικό ταξίδι θα εξαφανίσουν από την παρούσα διάσταση τον χαρακτήρα του Τομι Λι Τζόουνς. Προκειμένου να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη, ο Γουίλ Σμιθ θα αναγκαστεί να ταξιδέψει πίσω στο παρελθόν και θα έρθει αντιμέτωπος με πολλά πράγματα που δεν φανταζότανε: Απ’ τη μία τη δεκαετία του 60 στην οποία οι αφροαμερικάνοι δεν ήταν και τόσο καλοδεχούμενοι. Απ’ την παράλλη , με τον νεανικό εαυτό του Τόμι Λι που τον υποδύεται υπέροχα ο Τζος Μπρόλιν. Και από την πιο άλλη, με το ίδιο του το παρελθόν, και την εξήγηση μερικών μυστηρίων που αφορούν στο πως βρέθηκε στο επίλεκτο σώμα. Τη σκηνοθεσία υπογράφει όπως και στα δύο προηγούμενα φιλμ της σειράς ο Μπάρι Σόνενφελντ, σε μια μικρή αλλά υπέρ του δέοντως καλοδεχούμενη εμφάνιση σκάει μύτη η Έμα Τόμσον ενώ στους guest star έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για δύο special εμφανίσεις που αν ανοιγοκλείσετε το βλέφαρο, θα τις χάσετε: Η μία είναι του Τιμ Μπάρτον και η άλλη της Lady Gaga. Ετοιμαστείτε επίσης για απίστευτες συναντήσεις, με προσωπικότητες της δεκαετίας, όπως ο αστροναύτης Νιλ Άρμστρονγκ, η θρυλική Nico αλλά και ο ίδιος ο Άντι Γουόρχολ σε μια από τις πιο απολαυστικές επεξηγήσεις του αντικειμένου της τέχνης του και της εξωγήινης (κυριολεκτικά) προέλευσης της pop κουλτούρας. Με ένα συμπαθέστατο 3D, εντυπωσιακά όπως πάντα ψηφιακά εφέ, έναν Τζος Μπρόλιν που είναι ίσως καλύτερος κι από τον Τόμι Λι Τζόουνς στον ίδιο ρόλο, ένα γεμάτο έξυπνα gag σενάριο, αλλά και μια πληθώρα φημών για δυσκολίες και δημιουργικές διαφωνίες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων αυτοί εδώ οι εξωφρενικά πανάκριβοι σε κόστος «Άντρες με τα Μαύρα» (φημολογείται ότι το κόστος μαζί με το marketing εκτοξεύτηκε στον διαπλανητικό αριθμό των 375 εκ. δολαρίων) σίγουρα βελτιώνουν τη φόρμουλα από τη δεύτερη ταινία της σειράς και προσφέρουν ιδανική pop corn διασκέδαση, πολύ πιο τίμια στο τι σου προσφέρει και πως συμπεριφέρεται από τη ψεύτικη σοφιστικασιόν του Τιμ Μπάρτον και του DarK Shadows του. Τ.Θ.

***η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Πέμπτη 24 / 5

***Ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο facebook στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο profile Tassos Theodoropoulos, στο twitter ως klarinabourana ή στοterra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης