ΤΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σεξομανείς υπερήρωες, μανιακοί δολοφόνοι, σατανιστές και εξωγήινοι

Σεξομανείς υπερήρωες, μανιακοί δολοφόνοι, σατανιστές και εξωγήινοι

O Τάσος Θεοδωρόπουλος φοράει μπέρτα και φωσφοριζέ κολάν. Δεν είναι το gay pride. Είναι το Comic Con.

Φεστιβάλ, συνέδριο, παζάρι, πάρτι, μάζωξη φανατικών ή τεραστίων διαστάσεων και απήχησης διαφημιστικό; Όλα αυτά είναι το ετήσιο Comic Con του Σαν Ντιέγκο, η μεγαλύτερη παγκόσμια διοργάνωση για την κάθε μορφής «εξωγήινη» και ψυχαγωγική φαντατίλα που διοργανώνεται από το 1970. Αν και το κέντρο βάρους του, όπως και το όνομά του, υποτίθεται ότι είναι ο χώρος των κόμικ, με τα χρόνια τα Comic Con αγκάλιασε όλες τις μορφές ψυχαγωγίας που έχουν σχέση με το cult και το φανατικό κοινό. Κάτι που στην αρχή συνέβη μέσω της σχέσης ανάμεσα στην κόμικ κουλτούρα, την επιστημονική φαντασία και τον κινηματογράφο ή τα video games, αλλά επεκτάθηκε σε όλα τα προϊόντα οπτικοακουστικής διασκέδασης, που προκαλούν μανία. Με αποτέλεσμα, το Comic Con που φέτος διοργανώθηκε από τις 12 ως τις 15 Ιουλίου, να βρίσκεται νούμερο ένα στη λίστα των στούντιο όσον αφορά τις προωθήσεις ταινιών, σειρών και προϊόντων που θεωρούν ότι απευθύνονται στο πολύχρωμο και ελαφρώς τζαζ κοινό του Comic Con. Mε απλά λόγια, αν ένα trailer ή μια ταινία, πείσει τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες του φεστιβάλ, έχει εξασφαλίσει τη μισή διαφήμιση τσάμπα, εφ’ όσον το κοινό του San Diego, αποτελείται στην πλειοψηφία από καλοπροαίρετους μανιακούς νερντ που ντύνονται σούπερ ήρωες, που γνωρίζουν απ’ έξω όλες τις ατάκες του «Πολέμου των Άστρων» και λιποθυμάνε ουρλιάζοντας προκειμένου να αγγίξουν τον τηλεοπτικό μανιακό δολοφόνο “Dexter”. Με ένα πλήθος εκδηλώσεων, σταρ και παρουσιάσεων από τα οποία φέτος ξεχώρισαν:

comic-con5

***H ενθουσιώδης υποδοχή των συντελεστών του «Dexter» που πήγαν στο Σαν Ντιέγκο για να προμοτάρουν τον έβδομο κύκλο της δημοφιλούς σειράς η οποία ξεκινάει τον Σεπτέμβριο, δείχνοντας special trailer που ξετρέλανε τον κόσμο.

***Ο Τιμ Μπάρτον για την παρουσίαση της νέας του δουλειάς, “Frankenweenie” ένα εξαίσια σαλεμένο παιδήλικο ασπρόμαυρο, γοτθικό κινούμενο σχέδιο που εμπνέεται από τον Φρανκεστάιν και τις ταινίες τρόμου του 40 και έχει για πρωταγωνιστή ένα σκύλο.

***O δημιουργός της αυθεντικής τριλογίας του «Spiderman”, Σαμ Ράιμι για την παρουσίαση της νέας του ταινίας, “Οz: The great and powerful” που είναι prequel στο θρυλικό «Μάγο του Οζ» στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Τζέιμς Φράνκο και Μίλα Κούνις.

comic-con1

***Η υποψία του ότι τελικά όντως ο Ρόμπερτ Πάτινσον μπορεί να έχει σχέση με την συμπρωταγωνίστρια του στα «Twilight» Κρίστεν Στιούαρτ, δεδομένης της τρυφερότητας που είχε η κοινή τους εμφάνιση προκειμένου να παρουσιάσουν το τελευταίο μέρος της σειράς.

***Η καινούργια σειρά “666 Park Avenue” με τον Τέρι Ο Κουίν και τη Βανέσα Ουίλιαμς της οποίας προβλήθηκε το πιλοτικό επεισόδιο. Κάτι σαν τη συνάντηση του «Μωρού της Ρόζμαρι», με το «Fantasy Island” και το «Melrose Place” με πρωταγωνιστή ένα στοιχειωμένο υπερπολυτελές συγκρότημα κατοικιών στο Μανχάταν που υπόσχεται να κάει τα όνειρα σου πραγματικότητα αλλά ζητάει ακριβό αντάλλαγμα.

***Τα νέα για τις αλλαγές στον καινούργιο, τέταρτο κύκλο του Glee, με τους μαθητές να αντιμετωπίζουν πλέον τις προκλήσεις της ενήλικης ζωής.

comic-con4

***Το πάνελ για τον τρίτο κύκλο του «Game of Thrones” με συντονιστή τον ίδιο τον συγγραφέα της θρυλικής σειράς, George R.R. Martin.

***Oι υποσχέσεις που δημιούργησε το trailer για τον τρίτο κύκλο του ζομποέπους, “The walking dead”.

***To trailer της νέας ταινίας του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο για το πολυαναμενόμενο «Pacific Rim» , μια ακόμα ταινία με εξωγήινα ρομπότ τα οποία εισβάλλουν στη Γη, που τα πρώτα της δείγματα, δείχνουν ότι απέχει έτη φωτός από τις άλλες του είδους.

***O Koυέντιν Ταραντίνο μαζί με τον Τζέιμι Φοξ, για το αιματοβαμμένο σπαγγέτι γουέστερν τους, «Django Unchained”.

***Tα δύο λεπτά που προβλήθηκαν από τον ολοκαίνουργιο «Γκοτζίλα» που σκηνοθετεί ο Γκάρεθ Έντουαρντς («Μonsters”).

***Oι δημιουργοί και το cast του “The Bing Bang Theory”, της πιο δημοφιλούς κωμικής τηλεοπτικής σειράς λίγο πριν τον έκτο κύκλο επεισοδίων της.

***Ο Ζακ Γαλυφιανάκης εναντίον του Γουίλ Φέρελ, για τη τρελή κωμωδία «The Campaign” που έχουμε ήδη δει το trailer της και στις ελληνικές αίθουσες με την απίστευτη σκηνή του μωρού που τρώει μπουνιά στα μούτρα.

***Η επιστροφή του πάλαι ποτέ τρομερού παιδιού Μ. Νάιτ Σιάμαλαν (6η αίσθηση), μετά από απανωτές αποτυχίες με το «After Earth”, μια μετακαταστροφική περιπέτεια φαντασίας που διαδραματίζεται 1000 χρόνια μετά την καταστροφή του πλανήτη μας και έχει για πρωταγωνιστές τον Γουίλ Σμιθ και τον γιο του Τζέιντεν.

Comi-con2

***Η παρουσίαση του “Iron Man 3” με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ να κλέβει για άλλη μια φορά την παράσταση και η ανακοίνωση από τη Μarvel για τις συνέχεις των “Captain America” με υπότιτλο “The winter soldier” και “Thor” με υπότιτλο “Guardians of the galaxy”.

***Ο Τζος Γουέντον, σκηνοθέτης της μεγαλύτερης κινηματογραφικής επιτυχίας της χρονιάς, των «Εκδικητών» και δημιουργός cult σειρών όπως το “Firefly” και η συγκινητική επανένωση του cast του “Firefly” για τις ανάγκες του πάνελ.

***Τα δάκρυα που έπεσαν στην αίθουσα που προβλήθηκε το trailer του 5ΟΥ και τελευταίου κύκλου για το τηλεοπτικό “Fringe” από φανατικούς θεατές και απέδειξαν ότι η σειρά αυτή «αρρώστια» με την καλύτερη δυνατή έννοια.

***Το trailer για το δεύτερο μισό του πέμπτου κύκλου για το “Τrue Blood” και η δήλωση της Τζόντι Φόστερ ότι δεν έχει χάσει επεισόδιο.

***Το trailer για τον δεύτερο κύκλο του συγκλονιστικού κατασκοπικού θρίλερ “Ηomeland” που μας έχει αφήσει να περιμένουμε τα χειρότερα στην εξέλιξη της υπόθεσης και ξεκινάει τον Σεπτέμβριο.

comic-con6

***Οι συντελεστές του «Breaking Bad” oι οποίοι υποσχέθηκαν ότι στον 5ο κύκλο που μόλις ξεκίνησε, ο ήρωας θα φτάσει τόσο κάτω και θα γίνει τόσο αξιομίσητος όσο δεν φαντάζεται κανείς.

***Οι παρουσιάσεις μερικών από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της επόμενης σεζόν, όπως ο καινούργος Σούπερμαν, με τίτλο “Man of Steel” από το σκηνοθέτη των «300» Ζακ Σνάιντερ, εννοείται oι καινούργιες σκηνές από το «Hobbit”, το θρίλερ φαντασίας «Elysium” με τον Ματ Ντέιμον και την Τζόντι Φόστερ στο έτος 2159 από τα χέρια του σκηνοθέτη του cult “District 9”, Νιλ Μπλόμκαμπ, το remake του «Τotal Recall” o καινούργιος «Judge Dredd” και εντυπωσιακές σκηνές από τα γυρίσματα του «Dark Night Rises”.

***Δείτε τα πιο καυτά trailer παρακάτω.

Ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο profile Tassos Theodoropoulos, στο twitter ως klarinabourana ή στο terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης