ΤΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η πιο αποτυχημένη γυναικεία ταινία όλων των εποχών (Video)

Η πιο αποτυχημένη γυναικεία ταινία όλων των εποχών (Video)

O Tάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος σας χαρίζει μια πληροφορία ζωτικής σημασίας, για να έχετε επιχείρημα αντίρρησης όταν η φίλη σας θελήσει να πάτε να δείτε αυτή την ταινία μαζί.

Ακόμα πιο χαμηλή η κίνηση στις αίθουσες το τελευταίο τετραήμερο, με τις «Νύχτες Πρεμιέρας» να απορροφούν την πλειοψηφία του σινεφίλ κοινού και μόλις 85.045 θεατές να επιλέγουν μία ταινία από το κύκλωμα διανομής, για την κινηματογραφική τους ψυχαγωγία. Το αποτέλεσμα ήταν να κινηθούν χαμηλότερα των προσδοκιών ταινίες που ελπίζω να δείξουν τη δυναμική τους αυτή την εβδομάδα, όπως η συγκινητική «Αδερφή μου» που κέρδισε το βραβείο της Χρυσής Αθηνάς στις «Νύχτες Πρεμιέρας και άνοιξε με 1.815 εισιτήρια σε δύο χειμερινές και μια θερινή αίθουσα. Ακόμα πιο κάτω, η πορεία του «Η αξέχαστη πόλη» με 1.186 εισιτήρια σε 3 αίθουσες. Eξαιρετικό για το art house κύκλωμα το σκορ του βραβευμένου με Χρυσή Αρκούδα στο τελευταίο φεστιβάλ Βερολίνου «Ο Καίσαρας θέλει να πεθάνει» με 1.332 θεατές μόνο σε μία αίθουσα. Καταστροφικές οι πανελλαδικές εισπράξεις για το «Cosmopolis» με σύνολο 3.224 εισιτηρίων σε 18 αίθουσες και μέσο όρο 179 θεατές ανά αίθουσα. Σαν να μην πέρασε μια μέρα από την προηγούμενη εβδομάδα στη συνολική διαμόρφωση της πρώτης πεντάδας των ταινιών για το τετραήμερο 27 – 30 Σεπτεμβρίου με μοναδική νέα είσοδο αυτή του "Looper" που όμως επίσης απογοήτευσε με 398 θεατές μέσο όρο ανά αίθουσα σε 24 κινηματογράφους. Πιο αναλυτικά:

1.BRAVE: 14.582 εισιτήρια (39.697 σύνολο)

2.ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ: 12.736 εισιτήρια (128.444 σύνολο)

3.ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ 3, ΟΙ ΦΥΓΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: 10.139 εισιτήρια (213.571 σύνολο)

4..LOOPER, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9.540 εισιτήρια

5.STEP UP 4, REVOLUTION: 8.126 εισιτήρια (57.384 σύνολο)

Εντελώς αντίθετη η κατάσταση στις Η.Π.Α. με ένα ψηφιακό καρτούν της Sony να καρφώνεται εντυπωσιακά στην πρώτη θέση σπάζοντας το ρεκόρ καλύτερου ανοίγματος για το μήνα Σετέμβριο. Διπλά χαρούμενη η Sony αυτή την εβδομάδα, αφού και η δεύτερη της ταινία, το “Looper” έκανε μια καλή (αλλά σίγουρα όχι εντυπωσιακή) εμφάνιση αν υπολογιστεί το ότι πρόκειται για σκεφτόμενη επιστημονική φαντασία με χαρακτηρισμό R (που σημαίνει ότι χρειάζεσαι ενήλικο σύνοδο αν είσαι κάτω των 17). Και είναι γνωστό πως ο χαρακτηρισμός «σκεφτόμενη» και «ακατάλληλη» για μια αμερικάνικη ταινία, δεν είναι ό,τι καλύτερο για την πορεία της στα ταμεία. Καταστροφική αποτυχία για το all star female cast των Χόλι Χάντερ, Μάγκι Τζίλενχαλ και Βαϊόλα Ντέιβις στο «Won’t Back Down». Μπορεί ο τίτλος σε ελεύθερη ελληνική μετάφραση να σημαίνει "Δεν το βάζουν κάτω" αλλά πιο κάτω δε γίνεται εφ' όσον η ταινία πέτυχε το χειρότερο άνοιγμα όλων των εποχών για ταινία ευρείας κυκλοφορίας ( πάνω από 2.500 αίθουσες) με μόλις 2,2 εκ. δολάρια.. Πιο αναλυτικά, το τριήμερο 28 – 30 Σεπτεμβρίου, η πρώτη πεντάδα στις Η.Π.Α. διαμορφώθηκε ως εξής:

1.HOTEL TRANSYLVANIA: 42,5 εκ. δολάρια

2.LOOPER: 20,8 εκ. δολάρια

3.END OF WATCH: 7,81 εκ. δολάρια (26 σύνολο)

4.TROUBLE WITH THE CURVE: 7,28 εκ.δολάρια (23,5 σύνολο)

5.HOUSE AT THE END OF THE STREET: 7,12 εκ. δολάρια (22,2 σύνολο)

***ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο facebook στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο profile Tassos Theodoropoulos, στο twitter ως klarinabourana ή στοterra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης