FUN TIME

Αιγαιοπελαγίτικη χορτόπιτα!

Αιγαιοπελαγίτικη χορτόπιτα!

Και μόνο στο άκουσμα της ονομασίας της, ταξιδεύουμε στα ελληνικά νησιά! Πόσο παραδοσιακή, πόσο γευστική και πόσο αιγαιοπελαγίτικη!Αυτή η συνταγή τα έχει όλα στον υπερθετικό βαθμό!

Αλλά το καλύτερο σας το αφήσαμε τελευταίο, η χορτόπιτα αυτή είναι και απόλυτη υγιεινή! Η συνταγή προέρχεται από το k-mag.

ΥΛΙΚΑ:

* 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
* 1 κιλό σπανάκι
* 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
* 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
* ½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
* 200 γρ. λιαστή τομάτα ψιλοκομμένη
* 300 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης
* 8 κουτ. σούπας βρώμη
* 1 αυγό
* 1 ποτήρι νερού γάλα
* Αλάτι, πιπέρι
* 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
* 2 κουτ. γλυκού βρώμη για το πασπάλισμα πριν το φούρνισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

* Λαδώστε με ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί.
* Απλώστε 1 φύλλο στον πάτο του ταψιού, λαδώστε το και σταυρωτά από πάνω του, απλώστε ένα 2ο φύλλο και λαδώστε πάλι αυτά που περισσεύουν.
* Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε το σπανάκι, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο, τη λιαστή τομάτα και σοτάρετε ελαφρά.
* Βγάλτε το σκεύος από την εστία και προσθέστε το λαδοτύρι.
* Παράλληλα σε ένα μικρό σκεύος ρίξτε το γάλα και τη βρώμη και βράστε τα μέχρι να γίνουν χυλός.
* Ρίξτε το χυλό στο σπανάκι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να σφίξει η γέμιση.
* Αδειάστε τη γέμιση στο ταψί.
* Απλώστε 1 χωριάτικο φύλλο επάνω από τη γέμιση, λαδώστε το και σταυρωτά από πάνω του, απλώστε ένα 2ο. Κόψτε ό,τι περισσεύει, λαδώστε και πασπαλίστε με βρώμη