Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Ντέρμπι το λέτε εσείς…»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά το τέλος του…

Εδώ Πολυτεχνείο: Το 1973 είχαν κάτι να πουν... Σήμερα τίποτα με μπόλικο καθόλου

Επέτειος Πολυτεχνείου: Τώρα που ολοκληρώθηκε η επέτειος στη…

Τραγωδία στο Δήλεσι: Φονική πυρκαγιά κόστισε τη ζωή σε μια γυναίκα

Δήλεσι | Φωτιά: Χωρίς τις αισθήσεις της…

Επέτειος Πολυτεχνείου: 751.215 αναγνώστες ενημερώθηκαν από το Newsbomb.gr

Tο Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, στην επέτειο…

Καιρός ΤΩΡΑ: Δείτε σε ποιες περιοχές χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Καιρός | Καιρός ΤΩΡΑ | Αντιολισθητικές αλυσίδες:…

Δείτε LIVE: Εντυπωσιακές εικόνες από τα ποτάμια λάβας που «καταπίνουν» τη Χαβάη (Vids+Pics)

Video 1

Δείτε LIVE εικόνα από το ηφαίστειο στη Χαβάη

Η κορυφή του ηφαιστείου Κιλαουέα, στη Χαβάη, εξερράγη στις 17 Μαΐου, στέλνοντας στάχτη και καπνό σε ύψος πολλών χιλιάδων μέτρων.

Πέντε ημέρες μετά η κατάσταση δείχνει να επιδεινώνεται καθώς οι εκρήξεις και οι εκλύσεις λάβας από το ηφαίστειο Κιλαουέα εισέρχονται σε πιο βίαιο στάδιο, με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να αναγκαστούν να κλείσουν τον γεωθερμικό σταθμό που παρέχει στο νησί το 25% του ηλεκτρικού ρεύματος, υπό το φόβο τεράστιας καταστροφής λόγω των εξαιρετικά εύφλεκτων χημικών υλικών σε αυτό.

Καθώς νέες ρωγμές ανοίγουν στο έδαφος σε πολύ κοντινή απόσταση από το γεωθερμικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ομάδες άμεσης επέμβασης απομάκρυναν το πεντάνιο που χρησιμοποιείται στις τουρμπίνες του εργοστασίου καθώς αν το υγρό αναφλεγεί, η επακόλουθη έκρηξη θα μπορούσε να γίνει αισθητή σε ακτίνα έως και 1,6 χιλιομέτρων.

Το εργοστάσιο Puna Geothermal Venture βρίσκεται στα όρια της κατοικημένης περιοχής Λεϊλάνι Εστέιτς στο Μπιγκ Άιλαντ της Χαβάης, όπου η λάβα που εκλύεται από τις δεκάδες ηφαιστειακές ρωγμές έχει έως σήμερα καταστρέψει πολλά κτίρια, τα περισσότερα κατοικίες, και έχει αναγκάσει χιλιάδες κατοίκους να εκκενώσουν τις εστίες τους.

1377300 19537768

«Καθώς νέες ρωγμές σχηματίζονται και επιτείνεται η έκθεση σε τοξικά αέρια, το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης κλίμακας εκκένωσης αυξάνεται» τόνισε ο κυβερνήτης της Χαβάης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην galllery του Newsbomb.gr

PHOTO GALLERY