Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Προεκλογική φιέστα Ερντογάν στο «μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου» (Vids)

Newsbomb

Τρεις ημέρες πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε απόψε (21/6) την πρώτη, συμβολική, προσγείωση στο τρίτο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ένα από τα μεγάλα έργα που προβάλει στην προεκλογική εκστρατεία του.

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Ερντογάν προσγειώθηκε απόψε στο αεροδρόμιο αυτό, το οποίο πρόκειται να εγκαινιαστεί στις 29 Οκτωβρίου.

«Θεού θέλοντος, το αεροδρόμιό μας θα γίνει σήμα κατατεθέν και πέραν των συνόρων μας» είπε κατά την άφιξή του στην Κωνσταντινούπολη από μια προεκλογική συγκέντρωση στο Γκαζίαντεπ.

Το αεροδρόμιο αυτό, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, θα είναι «το μεγαλύτερο του κόσμου», σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές. Θα έχει έξι διαδρόμους και κατά την πρώτη φάση της λειτουργίας του θα μπορεί να διαχειριστεί 90 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, αριθμός που εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 150 εκατομμύρια το 2023.

Πρόκειται για ένα από τα μεγάλα έργα υποδομών για τα οποία θριαμβολογεί ο Ερντογάν στις προεκλογικές ομιλίες του.

Το τρίτο αεροδρόμιο, το όνομα του οποίου δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό, θα αντικαταστήσει το αεροδρόμιο Ατατούρκ που ο Ερντογάν έχει υποσχεθεί ότι θα το μετατρέψει σε τεράστιο πάρκο, στα πρότυπα του Χάιντ Παρκ του Λονδίνου ή του Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters